Familjeexpedition i Kolarbyn

Trevliga, spännande och lärorika dagar i Bergslagens skogar

Kurs­beskrivning

I samarbete med vår partner Kolarbyn Eco-Lodge erbjuder Jonas Vildmark Bushcraftcenter en upplevelse och kurs som ger dig en trivsam introduktion till ett mer naturnära liv. 

Denna kurs och upplevelse arrangeras ej under 2021. Vi hänvisar vänligen istället till kursen Familjebushcraft, klicka HÄR. Och till resepaketet Tillbaka till det vilda, klicka HÄR.

Denna upplevelse består av tre fridfulla dagar förlagda i Bergslagens skogar med möjlighet till spännande skogsvandringar, fridfulla stunder krig brasan, utomhusmatlagning, kanotpaddling i lugna vatten och sköna bastubad. Ni bor i Kolarbyns mysiga vedeldade kolarkojor och har möjlighet att få njuta av de vackra omgivningarna. Som en del av upplevelsen får ni träffa en erfaren Instruktör från Jonas Vildmark Bushcraftcenter för en eftermiddagsaktivitet under Dag 1. Under aktiviteten lär vi oss vad Bushcraft och Överlevnad är för något. Vi går igenom vad vi som barn och föräldrar bör tänka på i händelse av att vi går vilse i skogen. Ni får även på ett lekfullt sätt prova på hur man på bästa sätt gör upp eld med hjälp av en ceriumstav (eldstål). Före middagen går vi tillsammans en kort tipsprommenad med spännande och lärorika frågor om djur och natur. Låt barnen komma ut i skogen & bli trygga med att vara i naturen.

Plats: Kolarbyn Eco-Lodge, Skinnskatteberg, Västmanland  KARTA
Längd: 3 dagar
Kursavgift: 2970 kr per vuxen, från 1675 kr per barn (inkl. moms)
Kursdatum 2021: Familjeexpeditionen i Kolarbyn arrangeras ej under 2021. Vi hänvisar vänligen istället till kursen Familjebushcraft, klicka HÄR. Och till resepaketet Tillbaka till det vilda, klicka HÄR.

Packlista
Vi rekommenderar att du tar med dig tåliga och varma kläder för alla väder, pannlampa med tillhörande extrabatterier, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, anteckningsmaterial och snacks. Under tider på året då myggen är aktiv rekommenderas heltäckande klädsel, myggmedel och mygghatt med nät. Under höstdatumen som kursen hålls är det extra viktigt att du har varma kläder.

Upplägg*

Dag 1:

  • Incheckning kl. 14.00 i Kolarbyns reception
  • En värd möter upp er vid incheckningen och ger er en guidad rundvandring i Kolarbyn
  • Aktivitet/workshop med erfaren Instruktör från Jonas Vildmark Bushcraftcenter
  • Middag över öppen eld
  • Egna aktiviteter som vandring, paddling, bad, bastu, vedhuggning och mycket mer

Dag 2:

  • Egna aktiviteter som utomhusmatlagning, vandring, paddling, bad, bastu, vedhuggning och mycket mer

Dag 3:

  • Egna aktiviteter som utomhusmatlagning, vandring, paddling, bad, bastu, vedhuggning och mycket mer
  • Utcheckning från kolarkojan kl. 11.00

*Med reservation för ändringar, till exempel uteblir öppna lågor vid ett eventuellt eldningsförbud.

Respektive kurstillfälle finns även att följa via Facebookevent, klicka HÄR.

Boka din plats

För ytterligare information och bokning, besök Kolarbyns hemsida genom att klicka HÄR.

Välkommen till Bergslagens magiska skogar!

Foto: Henrik Wester

Foto: Marcus Brodersen

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

info@jonasvildmark.com

Jonas +46 70 620 51 66
Therese +46 73 270 61 24

Jonas Vildmark Bushcraftcenter
c/o Landolsi
Lienshyttans Herrgård
Hyttvägen 1
739 93  Riddarhyttan

KARTA

Orgnr: 559110-4608 (Lienshyttans Herrgård AB)

BG: 580-5254

Swish: 123 232 56 11

På Jonas Vildmark Bushcraftcenter brinner vi för kunskapen om det mer rustika friluftslivet. Vi erbjuder kurser, event och konferens med fokus på Bushcraft, Överlevnad och Jägarexamen. Varmt välkommen att följa med oss längre in i naturen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

Copyright © 2008-2021 Jonas Vildmark Bushcraftcenter