Jägar­examen

Teori

Tag din jägarexamensteori under 6 kvällar

Kurs­beskrivning

I samarbete med ABF Skinnskatteberg erbjuder vi en jägarutbildning under vilken vi träffas under 6 kvällar för att fördjupa oss i jaktteori och säker vapenhantering.

Med kunskap om fauna, kretslopp och viltvård berikas ditt friluftsliv markant. Jägarexamen ger dina naturvistelser en djupare dimension av insikt samtidigt som du för vidare vårt uråldriga kulturarv av förvaltning och tillvaratagande på ett hållbart vis.

Under 6 kvällar träffas vi för att studera den teori som krävs för en komplett Jägarexamen (småvilt och högvilt). Exempel på ämnen som kursen berör är: jaktens historia, viltkunskap, jaktetik och vapensäkerhet. Förutom föreläsningar och samtal kring kurslitteraturen och gruppens samlade erfarenheter kommer vi även att torröva vår vapenhantering för både hagelvapen och kulvapen. Detta då säker vapenhantering är en mycket viktig del inför den dagen du väljer att komplettera denna kurs med en praktisk examination. Denna kurs avslutas med en teoretisk examinering för Jägarexamen tillsammans med en av jaktförbundens Examinatorer.

Bushcraftcenter Teori och torrövning

Plats: Jonas Vildmark Bushcraftcenter på Lienshyttans Herrgård, Riddarhyttan
Längd: 6 kvällar á 3 timmar under en period av 6 veckor
Pris: 3750 kr per person, inkl. moms*
Kursdatum 2019: Torsdagar vecka 46-51 under 2019, kl. 18.00-21.00

*Tillkommer gör den personliga examinationskostnaden på 500 kr för teoriprovet. Du kan läsa mer om provavgifter genom att klicka HÄR. Examineringen betalas till förbundets examinator, på plats vid provtillfället, då dessa resultat skall registreras centralt hos myndighet.

Detta ingår:

  • Kurslitteratur i form av ett komplett bokpaket
  • Föreläsningar
  • Workshops
  • Utbildare
  • Lånevapen (torröva)
  • Fika (Kaffe, thé samt frukt och kaka serveras varje tillfälle)
  • Diverse personlig utrustning
Kursupplägg

Under sex välfyllda kvällar täcker vi in teori och vapenhantering för att du skall få en så bred kunskap som möjligt. Denna kurs inkluderar ej skjutövning med skarp ammunition samt den praktiska examinationen.

Ämnen som berörs via föreläsningar under denna terminskurs är: jakthistoria, jaktetik, viltkunskap, säkerhet, tillvaratagande, vapenteknik, skytte och jägarkultur. Via praktiska övningar kommer under kursen även säker vapenhantering att övas torrt med hjälp av jaktvapen och klickpatroner.

Mellan de sex kurskvällarna förväntas deltagarna genomföra egenstudier av sin kurslitteratur inför nästkommande föreläsningapass.

Kursen avslutas med ett skriftligt teoriprov för en komplett Jägarexamen (småvilt samt högvilt). Teoriprovet övervakas av en Examinator från jaktförbund. Vänligen medtag ett löst passfoto, till examinationstillfället, att sätta på ditt stundande Jägarbevis.

Se din Jägarutbildning som en inspirerande inkörsport till ett livslångt och spännande lärande i den ädla konsten att förvalta och vårda vårt vilt och naturen.

Boka din plats

Välkommen att kontakta Jonas Vildmark Bushcraftcenter med din intresseanmälan inför vårens kurstillfälle 2020.

Respektive kurstillfälle kan även följas som Facebookevent, klicka HÄR.

 

”Intressant, spännande och kul! Glad att få lära mig allt detta. Jag trodde aldrig att Jägarexamen innehöll såhär mycket!”

”Mycket lärorikt. Uppskattade speciellt att vi fick torröva med jaktvapen. Känner mig mycket tryggare nu inför min uppskjutning.”

”Mycket intressant att höra om jaktens historia här i Sverige och hur viktig jakten faktiskt är.”

”Känns underbart att jag nu fixat teorin! Känner mig sjukt taggad på att lära mig mer!.”

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

info@jonasvildmark.com

Jonas +46 70 620 51 66
Therese +46 73 270 61 24

Jonas Vildmark Bushcraftcenter
c/o Landolsi
Lienshyttans Herrgård
Hyttvägen 1
730 91 Riddarhyttan

På Jonas Vildmark Bushcraftcenter brinner vi för kunskapen om det mer rustika friluftslivet. Vi erbjuder kurser, event och konferens med fokus på Bushcraft, Överlevnad och Jägarexamen. Varmt välkommen att följa med oss längre in i naturen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

Copyright © 2008-2020 Jonas Vildmark Bushcraftcenter