Jägar­examen

på Jonas Vildmark Bushcraftcenter – 5 dagar

Tag din Jägarexamen med en bushcraftinramning

Kurs­beskrivning

Eftersom Jakt är en naturlig del av Bushcraft vill vi välkomna dig till att ta din Jägarexamen via Jonas Vildmarks 5-dagars Jägarutbildning på vårt Bushcraftcenter i Riddarhyttan.

Med kunskap om fauna, kretslopp och viltvård berikas ditt friluftsliv markant. Jägarexamen ger dina naturvistelser en djupare dimension av insikt samtidigt som du för vidare vårt uråldriga kulturarv av förvaltning och tillvaratagande på ett hållbart vis.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter erbjuder en unik jägautbildning genom att väva in bushcraftkunskap i de svenska jägarförbundens (Svenska Jägareförbundet och Jägarnas Riksförbund) ordinarie kursplaner. Med förbundens kurslitteratur som utgångspunkt erbjuds Jonas Vildmarks Jägarutbildning här som en femdagarskurs. Utbildningen hålls på Jonas Vildmarks Bushcraftcenter i det vackra Bergslagens Riddarhyttan med omnejd.

bushcraftcenter 5 dagar

Plats: Jonas Vildmark Bushcraftcenter, Hyttvägen 1, Riddarhyttan, Skinnskatteberg, Västmanland  KARTA
Längd: 5 dagar
Pris: 11 000 kr per person inkl. moms*
Kursdatum 2020: Välkommen att kontakta oss med din intresseanmälan

*Kurslitteratur på cirka 800 kr tillkommer och beställs av kursdeltagaren själv i god tid inför kurstillfället. Tillkommer gör även de personliga examinationskostnaderna (teori samt praktik) på totalt cirka 1500 kr. Du kan läsa mer om provavgifterna genom att klicka HÄR. Examineringen betalas till förbundets examinator på plats vid provtillfället då dessa resultat skall registreras centralt hos myndighet.

Detta ingår:

 • Logi i dubbelrum
 • För- och eftermiddagsfika
 • Luncher och middagar
 • Föreläsningar
 • Workshops
 • Skjutinstruktör
 • Ammunition
 • Lerduvor
 • Lerduvekastare
 • Lånevapen
 • Transport av övningsutrustning
 • Diverse personlig utrustning
Kursupplägg

Under fem välfyllda heldagar täcker vi in teori och praktik för att du skall få en så bred jägarutbildning som möjligt. Ämnen som berörs är jakthistoria, jaktetik, viltkunskap, säkerhet, tillvaratagande, vapenteknik, skytte och jägarkultur. Veckan avslutas med ett skriftligt teoriprov följt av uppskjutningar, allt med målet att du skall erhålla en komplett Jägarexamen (småvilt samt högvilt). Vänligen medtag ett löst passfoto att sätta på ditt stundande Jägarbevis.

Kurslitteraturen beställs av kursdeltagaren själv, i god tid inför kursen, för förberedande egenstudier. Beställ kurslitteraturen från Svenska Jägareförbundet.  Observera att det är mycket viktigt att kursens deltagare kommer väl förberedda till kursstart. Genom att ha studerat kurslitteraturen noggrant i förväg, samt haft möjlighet att prova på skytte, ökar man sina chanser markant att lyckas på de avslutande examineringarna. Se din Jägarutbildning som en inspirerande inkörsport till ett livslångt och spännande lärande i den ädla konsten att förvalta och vårda vårt vilt och naturen.

Boka din plats

Välkommen att kontakta oss med din intresseanmälan.

Om du ej redan gör det, så kan vi rekommendera dig att prenumerera på vårt nyhetsbrev där du snabbt blir uppdaterad då vi släpper nya kurstillfällen. Nyhetsbrevet finner du genom att klicka HÄR.

Respektive kurstillfälle kan även följas som Facebookevent, klicka HÄR.

”Jag är jättenöjd med hela utbildningen, trevligt och professionellt. Redan från första träffen kände jag mig helt trygg i att utbildningen skulle överträffa mina förväntningar med råge!”

”Allt som allt en helt otroligt bra kurs!! Hade höga förväntningar, men ändå överträffades allt med råge! Bra jobbat!”

”Överträffade alla mina förväntningar. Boendet, maten, lokalerna, personalen, innehållet, planeringen. Topp!”

”Helt otroligt bra! Mkt seriös och hög kvalitet. Inget lämnat åt slumpen, mkt välarrangerat.”

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

info@jonasvildmark.com

Jonas +46 70 620 51 66
Therese +46 73 270 61 24

Jonas Vildmark Bushcraftcenter
c/o Landolsi
Lienshyttans Herrgård
Hyttvägen 1
730 91 Riddarhyttan

KARTA

På Jonas Vildmark Bushcraftcenter brinner vi för kunskapen om det mer rustika friluftslivet. Vi erbjuder kurser, event och konferens med fokus på Bushcraft, Överlevnad och Jägarexamen. Varmt välkommen att följa med oss längre in i naturen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

Copyright © 2008-2020 Jonas Vildmark Bushcraftcenter