Jägar­examen

på Jonas Vildmark Bushcraftcenter – En 5 dagar lång skräddarsydd upplevelse av Viltförvaltning

Tag din Jägarexamen med en bushcraftinramning

Kurs­beskrivning Jägarexamen på Bushcraftcenter

Eftersom Jakt är en naturlig del av Bushcraft vill vi välkomna dig till att ta din Jägarexamen via Jonas Vildmark Bushcraftcenters unika 5-dagars Jägarutbildning på gården i Riddarhyttan.

Med kunskap om fauna, kretslopp och viltvård berikas ditt friluftsliv markant. Jägarexamen ger dina naturvistelser en djupare dimension av insikt samtidigt som du för vidare vårt uråldriga kulturarv av förvaltning och tillvaratagande på ett hållbart vis.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter erbjuder här en unik jägautbildning genom att väva in bushcraftkunskaper i de svenska jaktförbundens ordinarie kursplaner. Denna kurs är unik och arrangeras endast på förfrågan. Utbildningen består av förberedande distansstudier följt av fem dagar på gården i Riddarhyttan.

Det unika med denna utbildning är att den innehåller kursmoment utöver det traditionella Jägarexamenupplägget. Jonas Vildmark Bushcraftcenters gedigna erfarenheter av Bushcraft och Överlevnad tillgodogörs bland annat under workshops i Eldkunskap, Eggverktyg, Spårning och Tillvaratagande av vilt. 

förstudier samt 5 dagar i Riddarhyttan

Plats: Jonas Vildmark Bushcraftcenter, Hyttvägen 1, Riddarhyttan, Skinnskatteberg, Västmanland  KARTA
Längd: Förstudier följt av 5 dagar i Riddarhyttan
Pris: 15 000 kr per person inkl. moms*. Kursen genomförs endast för grupp om 6 deltagare
Kursdatum: Välkommen att kontakta oss med din intresseanmälan. Utbildningen arrangeras endast på förfrågan.

*Kurslitteratur på cirka 800 kr tillkommer och beställs av kursdeltagaren själv i god tid inför kurstillfället. Beställ böckerna HÄR. Tillkommer gör även de personliga examinationskostnaderna (teori samt praktik) på totalt cirka 1500 kr. Du kan läsa mer om provavgifterna genom att klicka HÄR. Examineringen betalas till förbundets examinator på plats vid provtillfället då dessa resultat skall registreras centralt hos myndighet.

Detta ingår:

 • Studiestöd och webinar på distans inför dagarna i Riddarhyttan
 • Logi i dubbelrum
 • För- och eftermiddagsfika
 • Luncher och middagar
 • Föreläsningar
 • Workshops
 • Skjutinstruktör
 • Ammunition
 • Lerduvor
 • Lerduvekastare
 • Lånevapen
 • Transport av övningsutrustning
 • Diverse personlig utrustning
Kursupplägg

Under fem välfyllda heldagar täcker vi in teori och praktik för att du skall få en så bred jägarutbildning som möjligt. Ämnen som berörs är bland annat jakthistoria, jaktetik, viltkunskap, säkerhet, tillvaratagande, vapenteknik, skytte, spårning, eldkunskap, knivkunskap och jägarkultur. Veckan avslutas med ett digitalt teoriprov följt av uppskjutningar, allt med målet att du skall erhålla en komplett Jägarexamen (småvilt samt högvilt). Vänligen medtag ett löst passfoto att sätta på ditt stundande Jägarbevis. Detta är ingen intensivkurs, de fem intensiva dagarna på gården föregås av cirka en månads distansstudier.

Kurslitteraturen beställs av kursdeltagaren själv, i god tid inför kursen, för förberedande egenstudier. Beställ böckerna genom att klicka HÄR. Observera att det är mycket viktigt att kursens deltagare kommer väl förberedda till kursstart. Genom att ha studerat kurslitteraturen noggrant i förväg, deltagit under våra förberedande webinar samt haft möjlighet att prova på skytte, ökar man sina chanser markant att lyckas på de avslutande examineringarna. Se din Jägarutbildning som en inspirerande inkörsport till ett livslångt och spännande lärande i den ädla konsten att förvalta och vårda vårt vilt och naturen.

Om ni önskar extra förberedande skjutövning, går detta att arrangera på begäran.

 

Boende

Ni bor på gården i rustik almogemiljö. Den trivsamma knuttimmrade Drängstugan erbjuder sex sköna bäddar och en enkel tillvaro för att hjälpa dig att fokusera på dina studier under veckans egentid. Gårdens nybyggda torrdass och närheten till Forsån utgör ett naturnära badrum. Tillgång till varm dusch finns på prommenadavstånd hos vår samarbetspartner Lienshyttans Camping. Se mer om boendet genom att klicka HÄR, och om gården genom att klicka HÄR.

 

Mat

Gårdens kök står för välsmakande måltider, tillagade på lokala råvaror och hembakad fika. Vänligen meddela oss din eventuella specialkost i förväg så skräddarsyr vi er meny efter era önskemål.

 

En mer utförlig kursbeskrivning kommer att sändas till er efter avstämning och inbokat utbildningstillfälle.

Boka din plats

Välkommen att kontakta oss med din intresseanmälan. Detta är ingen ordinarie kurs utan arrangeras endast på förfrågan. Vi ser fram emot att höra ifrån er!

Läs mer om Jägarexamen genom att klicka HÄR.

Utrustning finner du i vår handelsbod, klicka HÄR.

Välkommen att följa vårt nyhetsbrev genom att klicka HÄR.

”Jag är jättenöjd med hela utbildningen, trevligt och professionellt. Redan från första träffen kände jag mig helt trygg i att utbildningen skulle överträffa mina förväntningar med råge!”

”Allt som allt en helt otroligt bra kurs!! Hade höga förväntningar, men ändå överträffades allt med råge! Bra jobbat!”

”Överträffade alla mina förväntningar. Boendet, maten, lokalerna, personalen, innehållet, planeringen. Topp!”

”Helt otroligt bra! Mkt seriös och hög kvalitet. Inget lämnat åt slumpen, mkt välarrangerat.”

Jägarexamen Jonas Vildmark Bushcraftcenter
Jonas och Therese Jonas Vildmark Bushcraftcenter

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!