Hundförare & Eftersök på Älg

Jonas & Anchi kan hjälpa dig

Ledhundsjakt och Eftersök älg

Gråhundstiken Anchi och Jonas bildar ett hundförarekipage och eftersöksekipage som kan hjälpa dig under älgjakten eller då älgen går vidare efter skott. 

I händelse av att ett påskjutet vilt inte blir kvar på skottplatsen, behöver ett eftersök genomföras för att eliminera eventuellt onödigt lidande för viltet. Som jägare behöver man enligt lag, före jaktstart, säkerställa tillgång till ett eftersöksekipage (eftersökshund och eftersöksjägare) som kan vara på plats inom högst två timmar från påskjutningen. Du kan läsa en sammanfattning av eftersök i Jaktlagen och Jaktförordningen genom att klicka HÄR.

 

Älgspecialisten Anchi

Gråhundstiken Anchi, född 2020, älskar älgar och Jonas tränar henne ständigt för att hjälpa henne att upprätthålla Jonas & Anchis gemensamma passion för Skogens Konung. Vi bedriver Ledhundsjakt med Anchi på oskadade älgar, och hon kan även spåra skadade älgar i rollen som eftersökshund. Vi använder alltså ej Anchi för jakt eller eftersök på annat vilt än just älg.

 

Jonas & Anchi

Jonas & Anchi erbjuder sina tjänster enligt nedan och vi strävar alltid efter att göra vårt bästa för att uppnå hållbara och väl genomförda eftersök och jakter efter älg, alltid med högsta prioritet på viltets bästa. Vi har lärt oss att känna stor ödmjuhet inför att vi ständigt lär oss mer, förbättrar våra tekniker och att varje jakt, älg och scenarie är unikt. Då det kommer till jakt och eftersök kan man inte ta något för givet, bara sträva efter att lita på sina inövade och upplevda erfarenheter samt ekipagets instinkter i stunden.

 

Eftersöksekipage standby

Ni kan kontakta oss under era förberedelser inför älgjaktdagen, för att höra om vi kan finnas tillgängliga under er jaktdag i händelse av ett eftersök. Då ställer vi oss till förfogande genom att vi kan vara på plats inom två timmar från det att ni ringer oss under den aktuella jaktdagen, från och med en timme före solens uppgång till och med en timme efter solens nedgång. 

Standbypris: 1500 kr per jaktdag

Reseersättning och eventuellt boende tillkommer

 

Eftersöksekipage akut

Även om ni ej bokat oss som standby inför er jakt, så kan ni alltid kontakta oss då ett behov av eftersök på älg akut uppstått. Om vi har möjlighet att nå er inom lagstadgad tidsfrist så gör vi det.

Akutpris: 2000 kr per utryckning/eftersök

Reseersättning och eventuellt boende tillkommer

 

Hundförarekipage Ledhundsjakt på oskadad älg

Om ni vill anlita Jonas & Anchi som älghund och hundförare under er jaktdag, så går även det bra. Ledhundsjakten går till på sådant vis att Jonas & Anchi förflyttar sig tyst i terrängen med Anchi i sele och långlina. Då Anchi känner vittring av älg påbörjas en tyst smygjakt fram tills att ekipaget ser älgen. I bästa fall hinner aldrig älgen upptäcka ekipaget innan jägaren avslutar. Ledhundsjakt kan alltså enkelt beskrivas som smygjakt med hund. Ledhundsjakt går ypperligt att kombinera med löst jagande hundar. Dessa kan då jaga på som vanligt i såten, samtidigt som Jonas och Anchi smyger på en del av såten. Antingen avslutar Jonas, likt vid löshundens ståndskall, eller så stöter Jonas & Anchi älgen mot en av passskyttarna.

Ledhundsjakt: Välkommen att kontakta oss för prisuppgift

Reseersättning och eventuellt boende tillkommer

 

Varmt välkommen att kontakta oss med dina eventuella funderingar genom att klicka HÄR.

Läs mer om viltförvaltning och Ledhundsjakt på bloggen genom att klicka HÄR.

Eftersök på älg med ledhund
Gråhundstiken Anchi Ledhundsjakt och eftersök
Jonas Landolsi och gråhunden Anchi Ledhundsjakt och eftersök på älg

Vi har lärt oss att känna stor ödmjuhet inför att vi ständigt lär oss mer, förbättrar våra tekniker och att varje jakt, älg och scenarie är unikt. Då det kommer till jakt och eftersök kan man inte ta något för givet, bara sträva efter att lita på sina inövade och upplevda erfarenheter samt ekipagets instinkter i stunden.

Foto: Per Groth

JÄGAREXAMENKURSER

Vi erbjuder olika varianter på Jägarexamen. Läs gärna mer om vår uppskattade jägarexamenskurs på Färna Herrgård & Spa. 

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!

BLOGGEN

Här nedan kan du läsa alla våra inlägg och artiklar om ämnet jakt.

Älskade spårsnö

Älskade spårsnö

Ta till vara på denna fantastiska vinter vi just nu välsignats med! För alla oss som älskar spårning finns just nu en mängd av uppfriskande skogstid som väntar. Spårsnön är Spårarens bästa vän.Vintersysslor I skrivande stund ligger vårt vackra avlånga land mer eller...

läs mer
Tillvaratagande

Tillvaratagande

Av respekt för viltet bör vi tillvarata mer än bara köttet. Till exempel hudar, ben och horn. Genom att nyttja så mycket som möjligt av det vilt och växter som vi väljer at skörda från naturen bidrar vi till ett mer hållbart leverne. Tillvaratagandet av det vilt vi...

läs mer
Jakt och Viltförvaltning

Jakt och Viltförvaltning

Jakten har alltid varit en naturlig del av våra liv, ända sedan mänskligheten började samla och skörda av vad skog och mark erbjuder oss. Att få äran att förvalta en viltstam i ett område skänker en ansvarsfull ödmjukhet till den medvetne och hållbara...

läs mer