Jägar­examen

på Färna Herrgård & Spa

 

Unna dig Jägarexamen i en genuin herrgårdsmiljö

Distansstudier följt av 4 dagar i vackra Färna

Jägarexamen Färna Herrgård

Vi hoppas att du väljer att ta din Jägarexamen tillsammans med oss. Efter distansstudier träffas vi för fyra dagar på anrika Färna Herrgård i vackra Bergslagen. Det blir en spännande resa i Viltförvaltningens tecken, allt i en inspirerande miljö med himmelskt god mat.

Med kunskap om kretslopp och viltförvaltning berikas ditt friluftsliv markant. Jägarexamen ger dina naturvistelser en djupare dimension av insikt samtidigt som du för vidare vårt uråldriga kulturarv av förvaltning och tillvaratagande på ett hållbart vis.

I samarbete med Jonas Vildmark Bushcraftcenter erbjuder Färna Herrgård & Spa Jägarexamen.

Detta är inte en intensivkurs på fyra dagar. Ett antal veckor före våra dagar i Färna, inleds distansstudier bestående av egenstudier i de svenska jaktförbundens kurslitteratur, löpande kontakt via digital plattform samt webinars. Därefter träffas vi under fyra innehållsrika dagar på Färna Herrgård för att förbereda oss inför din examinering till Jägarexamen. Du äter gott och sover skönt på herrgården, medans teori och praktik blandas i det natursköna Bergslagen. Din vistelse avslutas sedan med en komplett examinering.

Färna Herrgård distansstudier följt av 4 dagar i Färna

Plats: Färna Herrgård & Spa, Skinnskatteberg, Västmanland  KARTA
Längd: Distansstudier på cirka en månad, följt av 4 dagar i Färna
Pris: 13 500 kr per person inkl. moms*
Kursdatum 2024: Intresseanmälan och bokning sker via Färna Herrgårds hemsida eller reception. Då vi fått ihop minst 6 kursdeltagare bestämmer vi ett kurstillfälle enligt överenskommelse.

*Kurslitteratur på cirka 800 kr tillkommer, beställs och bekostas av kursdeltagaren själv i god tid inför kurstillfället. Införskaffa ditt bokpaket HÄR. Tillkommer gör även de personliga examinationskostnaderna (teori samt praktik) på totalt cirka 1500 kr. Du kan läsa mer om provavgifterna genom att klicka HÄR. Examineringen betalas till förbundets examinator på plats vid provtillfället då dessa resultat skall registreras centralt hos myndighet. Enkelrumstillägg för boendet: 450 kr per person totalt för 3 nätter.

Detta ingår:

 • Studiestöd och webinars på distans inför Färnadagarna
 • Logi i dubbel- eller twinrum
 • För- och eftermiddagskaffe
 • Luncher och middagar
 • Spaentré en av dagarna
 • Föreläsningar
 • Praktiska övningar
 • Skjutinstruktör
 • Ammunition
 • Lerduvor
 • Lerduvekastare
 • Lånevapen
 • Transport av övningsutrustning
 • Diverse personlig utrustning

 

Läs om Jonas Vildmark Bushcraftcenters säkerhetsrutiner.

Kursupplägg

Distansstudier

Du som kursdeltagare beställer och bekostar din kurslitteratur genom att klicka HÄR. Skaffa dina böcker så tidigt som möjligt för att kunna komma igång med dina spännande studier. Cirka en månad innan vårt möte i Färna kommer vi att bjuda in dig till ett slutet digitalt forum, i vilket du löpande kan ställa alla dina frågor samtidigt som du får användbara tips i form av lärande inspirerande länkar och filmer. Under distansstudierna hålls även webinars med föreläsningar. Observera att det är mycket viktigt att kursens deltagare kommer väl förberedda till Färna. Genom att ha studerat kurslitteraturen noggrant i förväg, samt haft möjlighet att prova på skytte, ökar deltagaren sina chanser markant att lyckas på de avslutande examineringarna. Vi finns med dig och stöttar dig under hela din resa. Om du önskar komplettera denna kurs med förberedande praktiska skjutövningar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att boka in en extra session på skjutbanan före Färnadagarna.

 

Fyra dagar i Färna

Då vi väl träffas på Färna Herrgård får vi fyra välfyllda heldagar tillsamman. Med Jonas Landolsi som Chefsinstruktör täcker vi in teori och praktik efter dina behov. Allt för att du skall få en så bred jägarutbildning som möjligt. Ämnen som berörs är jakthistoria, jaktetik, viltkunskap, säkerhet, tillvaratagande, eftersök, vapenteknik, jaktskytte och jägarkultur. Kursen avslutas med ett digitalt teoriprov följt av uppskjutningar, allt med siktet inställt på att du skall erhålla en komplett Jägarexamen (småvilt samt högvilt). En Examinator, certifierad av jaktförbund, håller i provmomenten. Vänligen medtag din legitimation samt Swishmöjligheter till examineringen.

Digitalt teoriprov

Från och med den 1:a mars 2021 utförs examineringen av Jägarexamens teoretiska del på digital väg. Vänligen läs mer samt se en  instruktionsfilm genom att klicka HÄR

Börja jaga

Se din Jägarutbildning som en inspirerande inkörsport till ett livslångt och spännande lärande i den ädla konsten att förvalta och vårda vårt vilt, vattnet och skogen. Vi önskar att denna kurs skänker dig insikt med glädjande kunskap som för dig vidare ut i skog och mark för en hållbar förvaltning. Efter avslutad kurs hoppas vi fortsätta hålla kontakten med dig, att vara ett stöd med råd på din väg ut i nya jaktmarker. Därför skall du alltid känna dig välkommen att kontakta oss med dina eventuella funderingar och frågor rörande viltförvaltning och natur.

 

Boka din plats

Välkommen att anmäla ditt intresse och boka din plats via Färna Herrgård & Spas reception eller hemsida.

Kontakta receptionen:

e-post: bokning@farnaherrgard.se

Telefon: 0222-281 90

Färna Herrgård & Spa hemsida: https://farnaherrgard.se/

Foto: Per Groth

”Jag tror inte att jag hade kunnat hitta ett bättre stöd till att nå min jägarexamen än med Jonas hjälp! Kunnig, pedagogisk, öppen för allas olika behov och sätt att lära i gruppen. Säkerheten gick alltid först vilket kändes betryggande och det var roligt hela vägen (och kämpigt förstås!). Tack Jonas!”

”Klart bästa instruktören. Han kan läsa hur han ska få personen att lösa uppgiften rätt. Så nöjd!”

”Verkligen bra upplägg, suveränt boende och Jonas är en otroligt duktig lärare och coach!”

”Härligt att kunna ta sin jägarexamen i en sådan fantastisk miljö. En perfekt blandning av hårt arbete och lyxig inramning!”

Tack Sara Gustafsson för en fin film.

Jägarexamen Jonas Vildmark Bushcraftcenter
Jägarexamen med Jonas Vildmark Bushcraftcenter Foto Ola Österberg

 Foto: Ola Österberg

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!