Överlevnad i urban miljö – Prepping och Beredskap

Hur förbereder du dig på bästa sätt inför en kris i stadsmiljö?

Kurs­beskrivning Hemberedskap och Prepping

Civil beredskap är en förutsättning för att vi som ett samhälle skall klara av en krissituation på bästa sätt då den väl inträffar. Prepping, det vill säga att förbereda sig, är viktigt för att du både mentalt och materiellt skall kunna agera på ett effektivt och humant sätt i en utmanande situation.

I en situation av extrem överlevnad har något gått fel enligt plan och normalläge. Du befinner dig då i en potentiellt farlig situation och dina mest basala behov behöver prioriteras. En extrem överlevnadssituation kan uppstå både i vildmarksmiljö och i en urban miljö (stadsmiljö). I det senare fallet väljer många att benämna förberedelserna inför en sådan situation för Prepping eller Beredskap. Under denna webbaserade kurs går vi igenom definitionerna av Bushcraft, Överlevnad, Prepping och Beredskap med fokus på hur du på bästa vis kan rusta dig för en eventuellt stundande extrem situation i ditt hem.

Detta är ju i allra högsta grad ett högaktuellt ämne med tanke på klimatföränding, pandemi och säkerhetsläget i vår omvärld.

 

Platform: Microsoft Teams
Längd: 3 kvällar á 2 timmar
Kursavgift: 950 kr per person (inkl. moms)
Kursdatum: Välkommen att kontakta oss med din intresseanmälan. Denna kurs arrangerar vi endast vid förfrågan.

Detta ingår: Instruktör/Utbildare, föreläsningar och rådgivning

Ämnen vi berör under kursen är: Värme, vatten, krisspsykologi, överlevnadsfysik, mat, kommunikation, första hjälpen, säkerhet, sanitet och användbar utrustning.

Kursupplägg*

Kväll 1:

  • Vad är en krissituation?
  • Vad förväntar sig samhället av oss?
  • Vad har du för beredskap i ditt hem i dag?

Kväll 2:

  • Krispsykologi
  • Kroppens behov
  • Värme, vatten och mat

Kväll 3:

  • Kommunikation
  • Sanitet
  • Säkerhet och första hjälpen

*Med reservation för ändringar.

Boka din plats

Välkommen att kontakta oss med din intresseanmälan. 

Läs mer om överlevnad genom att klicka HÄR.

Utrustning finner du i vår handelsbod, klicka HÄR.

Välkommen att följa vårt nyhetsbrev genom att klicka HÄR.

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!