VÅRT KURSUTBUD

Varmt välkommen att boka in dig på våra kurser. Vi brinner för att förmedla Vildmarkskunskap som Bushcraft, Överlevnad och Beredskap. Ordspråket ”Kunskap väger lätt” stämmer så väl

(du kan även snabbvälja kurs uppe i sidans huvudmenyn)

EGG & ELD

Längd: 1 dag

Egg & Eld är en populär kurs som ger dig de absoluta grunderna i bushcraft samtidigt som du får chansen att i lugn och ro öva och fördjupa dina tekniker.

Lär dig hantera eld, kniv, yxa och såg – människans viktigaste uppfinningar och grundpelarna inom bushcraft. Den kontrollerade elden och våra eggverktyg har banat väg för mänsklighetens utveckling genom tiderna. Den som behärskar dessa två har oändliga möjligheter i sina händer. 

Grundkurs Överlevnad

Längd: 3 dagar

Extrem överlevnad i skogsmiljö handlar i grunden om förberedelser, psykologi, fysiologi och tekniker. I Jonas Vildmark Bushcraftcenters skog Hälsingland får du genom denna tredagarskurs möjlighet att under ordnade former testa dina gränser både psykiskt och fysiskt samtidigt som du får öva upp dina tekniker rörande eld, vatten och skydd.

 

Foto: Marcus Jonson

Bushcraft & Överlevnad
intro

Längd: 3 dagar

I samarbete med Kolarbyn Eco-Lodge erbjuder vi en 3-dagars introduktion till de två ämnena Bushcraft och Överlevnad. En trevlig och lärorik upplevelse i de vackra Bergslagsskogarna.

Överlevnadsdygn

Längd: 24 timmar

Ett intensivt och utmanande dygn under vilket du lär känna dina begränsningar och får en inblick i hur en extrem överlevnadssituation kan påverka dig.

För att på denna relativt korta tid kunna uppnå önskad utmaningsnivå innehåller denna kurs fler belastande moment än våra övriga överlevnadskurser. 

 

 

FAMILJE­BUSHCRAFT

Längd: 1 dag

Välkommen till en dags familjevänlig bushcrafting runt brasan på Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Vi berör eldkunskap och fältmässigt slöjdande i trä. Kursen har ingen åldersgräns och vi anpassar nivån efter dina behov.

Motorsagskorkort_Jonas_Vildmark_Bushcraftcenter_Foto_Jonas_Landolsi_3123

Motorsågskörkort C

Längd: Distansstudier följt av 3 dagar i Riddarhyttan

Under C-kursen berör vi mer avancerad trädfällning, med lutning, spänn och andra utmaningar. Här behövs AB-kursen som grund. 

 

Överlevnad i urban miljö – Prepping

Längd: 3 kvällar digitalt

Civil beredskap är en förutsättning för att vi som ett samhälle skall klara av en krissituation på bästa sätt då den väl inträffar. Prepping, det vill säga att förbereda sig, är viktigt för att du både mentalt och materiellt skall kunna agera på ett effektivt och humant sätt i en utmanande situation.

Skräddarsydd Jägarexamen

Längd: Beror av vad som önskas

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är stolta att vara branschledande då det kommer till skräddarsydda Jägarexamensutbildningar, både för enskilda individer och grupper. Låt oss tillsammans skapa en Jägarexamen anpassad efter dina behov, med avseende på omfattning, tid och plats.

Jägarexamen

på Färna Herrgård & Spa

Längd: Distansstudier följt av 4 dagar i Färna

I samarbete med Färna Herrgård & Spa erbjuder vi en unik Jägarexamen.

Efter egenstudier i de svenska jaktförbundens kurslitteratur träffas vi under innehållsrika dagar på Färna Herrgård för att förbereda oss inför examinering till Jägarexamen. Du äter gott och sover skönt på herrgården, medan teori och praktik blandas i det natursköna Bergslagen. Din vistelse avslutas med en komplett examinering.

Jägarexamen & Viltförvaltning

Längd: olika varianter

Tveka inte att kontakta oss då du har frågor om Jägarexamen och Viltförvaltning.

Skräddarsytt

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs, ditt event eller din rådgivning hjälper vi dig att få ut maximalt av din investerade tid.

Föreläsningar

Therese och Jonas kommer gärna och föreläser för er på ämnen som, bushcraft, överlevnad, jakt, naturturism, hållbarhet, konceptutveckling och marknadsföring. Med gedigen erfarenhet från olika branscher, inte minst mer än 10 år inom naturturism, finns en kunskapsbas Therese och Jonas emellan vilken bidrar till intressanta och inspirerande föreläsningar.

Jonas_Vildmark_Bushcraftcenter_Motorsagskorkort_Foto_Jonas_Landolsi_5164

Motorsågskörkort AB

Längd: Distansstudier följt av 3 dagar i Riddarhyttan

Denna utbildning syftar till att ge dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att på ett säkert och inspirerande sätt använda motorkedjesåg vid skogsarbete och trädfällning, behörighet AB.

Jonas_Vildmark_Bushcraftcenter_Sparning_Foto_Jonas_Landolsi_0653

Spårning Grund

Under denna kurs går vi igenom grunderna i spårning med fokus på spårandet av vilt. Hur ser olika djurs spårstämplar ut? Hur påverkas avtrycken av väder och vind? …

 

 

 

 

Jonas_Vildmark_Bushcraftcenter_Foto_Jonas_Landolsi_23905

Rådgivning

Har du funderingar på hur du skall göra under din stundande vandring? Har du frågor om natur och förvaltning? Är du osäker på vad du skall packa inför din första älgjaktsvecka? Ska du starta ett naturturismföretag? Behöver ni konsultation i olika projekt, kanske ledutveckling eller produktutveckling? Välkommen att boka in ett rådgivningsmöte med oss. Då kan vi finna den bästa lösningen för dig.

Rojsag_Jonas_Vildmark_Bushcraftcenter_Foto_Jonas_Jandolsi_0128

Röjsågskörkort RARB

Längd: Distansstudier följt av 3 dagar i Riddarhyttan

Kursen syftar till att ge dig grundläggande kunskaper för att klara ett säkert och effektivt arbete med trimmer och röjsåg vid vanligt förekommande röjning av gräs, sly och ungskog samt underväxtröjning. 

Jagarexamen_Jonas_Vildmark_Bushcraftcenter_Foto_Jonas_Landolsi_4720

Jägarexamen teori distans

Nu kan du ta del av vår jägarutbildnings teoretiska delar på distans över nätet. Vi ses via webinar under 6 kvällar för att fördjupa oss i jaktteori. 

 

Bushcraft_Overlevnad_Intro_Jonas_Vildmark_Bushcraftcenter_Foto_Jonas_Landolsi_9603

bilder från kurserna

Du kan se fler bilder och filmer från våra kurser både på instagram och Facebook.

Vedhantering_Jonas_Vildmark_Bushcraftcenter_Foto_Jonas_Landolsi_1431

Vedhantering

Längd: 1 dag i Riddarhyttan

Kursen syftar till att ge dig grundläggande kunskaper om att samla, kapa, klyva och torka ved. Under kursen använder vi verktyg som timmersax, bågsåg, motorsåg, yxa och skärpdon. 

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!