Motorsågskörkort

Hjälper dig vårda vår skog på ett säkert vis

Motorsågskörkort

Att förvalta, vårda och bruka skog innefattar trädfällning, röjning och tillvaratagande av det material som vi väljer att skörda. Med detta följer ett ansvar samt ett säkerhetstänk som möjliggör ett hållbart och roligt arbete i skogen och på gården.

För att vårda, skörda och tillvarataga skog på bästa vis krävs förståelse och respekt för naturen i sin helhet och skog i synnerlighet. Ibland behöver vi fälla och kapa träd. Det går utmärkt att fälla träd med traditionell handkraft, timmersvans och fällyxa. Men genom att nyttja en motordriven såg effektiviseras ditt skogsarbete markant.

I Sverige finns av säkerhetsskäl sedan 2012 enligt lag ett utbildningskrav vid användning av motorsåg inom yrket. Detta krav kan även beröra privatpersoner, till exempel i samband med föreningsarbeten och grannar som hjälps åt. Läs mer om vem som måste inneha ett motorkörkort genom att klicka HÄR.

 

Behörighetsnivåer

Beroende på hur du nyttjar din motorsåg finns ett antal olika behörighetsnivåer. Du kan läsa mer om dessa genom att klicka HÄR. Jonas Vildmark Bushcraftcenter erbjuder kurser för både motorsåg och röjsåg i behörighetsnivåerna: A, B, C, S, V, RA och RB.

Jonas Vildmark Bushcraftcenters kurser består av förberedande studier på distans följt av trevliga och innehållsrika dagar på plats med föreläsningar, övningar och examination.

 

Respekt och eftertanke

Låt din respekt för naturen och hantverket genomsyra allt ditt brukande skogsarbete och din bearbetning. Glöm aldrig din och dina vänners säkerhet då du använder din motorsåg. Stressa ej och sträva efter att vara i nuet. Motorsågning skall vara både effektivt, kul och omtänksamt.

Välkommen att läsa mer om våra ordinarie kurser för motorsåg och röjsåg genom att klicka på länkarna nedan:

Behörighet AB

Behörighet C

Behörighet RARB

 

Vi kan även erbjuda skräddarsydda motorsågskurser anpassade till just dina specifika behov vad gäller kursinnehåll och plats. Välkommen att kontakta oss med dina önskemål.

 

Läs mer om skogsbruk och trädvård i bloggen genom att klicka HÄR.

Litteratur om skogsbruk finner ni bland annat på Skogsstyrelsens hemsida genom att klicka HÄR.

Motorsågskörkort Jonas Vildmark Bushcraftcenter
Motorsågskörkort Jonas Vildmark Bushcraftcenter
Jonas_Vildmark_Bushcraftcenter_Motorsagskorkort_Foto_Jonas_Landolsi_3961

Jonas Vildmark Bushcraftcenters samarbetspartners, under motorsågskurserna, är bland andra Sveaskog, Stefans Skog & Fritid, Vildmarkskaffe samt Säker Skog

.

För att lyckas på bästa möjligt vis med en hållbar skogsförvaltning, krävs ett så sakligt, brett och ödmjukt perspektiv som möjligt. Detta med avseende på förståelse för samspelet skog/vilt/människa, ekonomi samt skogsteknik.

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!

BLOGGEN

Här nedan kan du se inlägg och artiklar som berör skogsbruk och trädvård.

Livet med motorsågskörkort

Livet med motorsågskörkort

Motorsågen är ett fantastiskt verktyg. Detta motordrivna eggverktyg har, rätt använt, en otroligt imponerande effektivitet. För mig har motorsågen blivit en viktig vän i mitt gårdsliv, mitt skogsliv och min försörjning som Bushcraftinstruktör.Motorsågen och Bushcraft...

läs mer
Knives – Tools & Art

Knives – Tools & Art

Min första knivblogg hette Knives - Tools & Art. På denna publicerade jag notiser, tester och mina tankar kring eggverktyg.Knives - Tools & Art är en knivblogg som jag startade år 2011. Bloggen var mycket aktiv fram till år 2019. Därefter övergick vi, Jonas...

läs mer
Eggverktyg i Vapentidningen

Eggverktyg i Vapentidningen

Sedan 2014 har undertecknad haft äran att vara fast Skribent i tidningen Vapentidningen. Nedan fyller jag löpande på de artiklar rörande eggverktyg vilka jag publicerar i tidskriften.Tidskriften Vapentidningen har anor som sträcker sig tillbaka till 1980-talet. En i...

läs mer