Skräddarsydd Jägar­examen

En Jägarexamen anpassad

efter dina behov

Låt oss skräddarsy din Jägarexamen

Vi är glada att kunna erbjuda dig en unik chans till en skräddarsydd Jägarexamen anpassad efter dina önskemål vad gäller tid, plats och omfattning. Vi har förståelse för att din tid är värdefull och vi brinner för viltförvaltningens inspirerande komplexitet.

Är det äntligen dags för dig att ta din Jägarexamen? I bland kan det vara svårt att hitta kursdatum som passar just din kalender. Du kanske redan har delar av Jägarexamen och behöver komplettera med andra delar. Eller letar du bara efter något unikt som kan göra just din Jägarexamen till en extra speciell upplevelse. Jonas Vildmark Bushcraftcenter är stolta att vara branschledande då det kommer till skräddarsydda Jägarexamensutbildningar, både för enskilda individer och grupper.

 

En mer hållbar kunskap

Vår erfarenhet är att med en skräddarsydd kurs kan kursdeltagarens behov mer effektivt tillgodoses och med detta följer en mer hållbar kunskap tillsammans med betydligt ökade chanser att klara de avslutande provmomenten. En skräddarsydd kurs är av förklarliga skäl dyrare än en ordinarie kurs, men det räknar man lätt hem både på kort och lång sikt. Det visar den feedback vi får från våra tidigare kursdeltagare.

 

Många olika parametrar att skruva på

Då du väljer att skräddarsy din Jägarexamen tar vi tillsammans fram det bästa möjliga upplägget för dig. Det handlar om vilka moment av Jägarexamen du vill fokusera på, vilka datum och tider som passar dig bäst och var vi finner det mest lämpligt att träffas. Våra träffar består vanligtvis av en mix av digitala möten och fysiska möten. Distansstudier och föreläsningar blandade med löpande stöttande samtal gör din instudering av teori både mer effektiv och rolig. Fysiska träffar och övningar på skjutbanan med lyhörda Instruktörer förbereder just dig på bästa sätt inför Jägarexamens praktiska provmoment.

Jonas Vildmark Bushcraftcenters skräddarsydda kurser bokas enligt överenskommelse. Så tveka inte att kontakta oss så bokar vi in ett kostnadsfritt samtal där vi kan bolla idéer och finna rätt väg framåt för just dig.

Skräddarsydd Jägarexamen

Våra skräddarsydda Jägarexamens olika inslag (moduler) strävar efter att förbereda dig på bästa sätt inför det teoretiska provet och de olika praktiska provmomenten. Exempel på moduler kan vara:

Webbinarier – föreläsningar och samtal, via den digitala plattformen Microsoft Teams, på runt 2 timmar per tillfälle. Ämnen som berörs under våra digitala och fysiska föreläsningar är bland annat jakthistoria, jaktetik, viltkunskap, säkerhet, tillvaratagande, eftersök, vapenteknik, jaktskytte, utrustning och jägarkultur.

Fysiska föreläsningar – presentationer och samtal på runt 2 timmar per tillfälle, tillsammans på lämplig inspirerande plats. Antingen i en lokal i kursdeltagarens regi, alternativt på Jonas Vildmark Bushcraftcenter eller på en annan plats bokad av oss.

Löpande avstämningar, tips och råd – via en digital plattform tillgänglig 24/7, där kompletterande filmer och länkar bildar, peppar och inspirerar. Under kursens gång finns vi alltid här för dig då du behöver svar på en fråga.

Praktiska övningar på skjutbana – vapensäkerhet, avståndsbedömning, lerduveskytte, precisionsskytte och Älgbanan, på en lämplig skjutbana. Antingen bokar kursdeltagaren sin lokala skjutbana eller så håller vi till på någon av alla de skjutbanor vi har ett upparbetat samarbete med.

Prislista

Kursens totalkostnad beror av vilka moment som vi tillsammans väljer att inkludera i din kurs. Nedan följer en meny av olika kursmoduler för att ge dig en uppskattning av vad respektive moment kan kosta. Nedan priser är ungefärliga. Vi gör en mer exakt kostnadsberäkning efter att vi tillsammans bestämt kursens omfattning. Samtliga priser omnäms inklusive moms. Rabatt utgår vid bokning av grupper.

5 st digitala teoriträffar inklusive löpande distanssupport, 3750 kr per kursdeltagare.

1 dags fysiska föreläsningar på lämplig plats med tillgång till projektor/presentationsskärm, 5000 kr per kursdeltagare. Pris kan justeras vid grupper av kursdeltagare.

2 dagars Skyttepraktik komplett (hagel och kula) på kursdeltagares skjutbana, inklusive en Instruktör från Jonas Vildmark Bushcraftcenter, på en lokal skjutbana som kursdeltagaren själv bokar. Våra lånevapen (hagel och kula) samt ammunition används. Kursdeltagarna säkerställer att lerduvekastare och lerduvor samt diverse målmaterial (inkl. Älgbana) finns på övningsbanan, 5000 kr per kursdeltagare.

2 dagars Skyttepraktik hagel (endast hagelskytte) på kursdeltagares skjutbana, inklusive en Instruktör från Jonas Vildmar Bushcraftcenter, på en lokal skjutbana som kursdeltagaren själv bokar. Vårt hagelvapen och ammunition används. Kursdeltagarna säkerställer att lerduvekastare och lerduvor samt diverse målmaterial finns på övningsbanan, 3500 kr per kursdeltagare.

2 dagars Skyttepraktik kula (endast skytte med kulvapen) på kursdeltagares skjutbana, inklusive en Instruktör från Jonas Vildmark Bushcraftcenter, på en lokal skjutbana som kursdeltagaren själv bokar. Vårt kulvapen och ammunition används. Kursdeltagarna säkerställer att diverse målmaterial samt en Älgbana finns på övningsbanan, 3500 kr per kursdeltagare.

2 dagars Skyttepraktik komplett (hagel och kula) på vår skjutbana, inklusive en Instruktör från Jonas Vildmark Bushcraftcenter på en övningsbana bokad av oss, inklusive banhyra, lånevapen (hagel och kula) samt ammunition, lerduvekastare och lerduvor samt diverse målmaterial inklusive Älgbana, 6000 kr per kursdeltagare.

2 dagars Skyttepraktik hagel (endast hagelskytte) på vår skjutbana, inklusive en Instruktör från Jonas Vildmark Bushcraftcenter på en övningsbana bokad av oss, inklusive banhyra, lånevapen, hagelammunition, lerduvekastare och lerduvor samt diverse målmaterial, 4500 kr per kursdeltagare.

2 dagars Skyttepraktik kula (endast skytte med kulvapen) på vår skjutbana, inklusive en Instruktör från Jonas Vildmark Bushcraftcenter på en övningsbana bokad av oss, inklusive banhyra, lånevapen, kulammunition, Älgbana samt diverse målmaterial, 4500 kr per kursdeltagare.

Fika och lunch under en fysisk kursdag, 500 kr per kursdeltagare

Instruktörs närvaro vid praktisk examination, utan lånevapen och ammunition, 2500 kr per kursdeltagare och dag.

Användande av Instruktörs lånevapen och ammunition vid praktisk examination, 1000 kr per kursdeltagare och dag

Kurslitteratur, komplett bokpaket, beställs och bekostas av kursdeltagaren själv inför kurstillfället, 800 kr. Läs mer om och beställ böckerna HÄR. Beställ dina Jägarexamensböcker redan i dag för att börja läsa och inspireras!

De personliga examinationskostnaderna (teori samt praktik) betalas av kursdeltagare direkt till Examinator på den aktuella provbanan vid provtillfället, totalt 1500 kr beroende på antal provmoment. Läsa mer om provavgifterna HÄR.

Ovan är som sagt endast prisexempel på ett antal exemplifierande kursmoduler. Ytterligare kostnader, som till exempel logi för kursdeltagare, gästföreläsare, specialworkshops, transport av utrustning, reseersättning samt logi för Instruktör, kan tillkomma beroende av vilket upplägg vi tillsammans landar ned i.

Välkommen!

Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Tveka inte att kontakta oss för ett förutsättningslöst första samtal så tar vi det därifrån.

Läs mer om Jägarexamen.

Läs mer om vår Chefsinstruktör Jonas Landolsis bakgrund.

Utrustning finner du i vår handelsbod.

Välkommen att följa Jonas Vildmark Bushcraftcenters nyhetsbrev.

”Jag är jättenöjd med hela utbildningen, trevligt och professionellt. Redan från första träffen kände jag mig helt trygg i att utbildningen skulle överträffa mina förväntningar med råge!”

”Allt som allt en helt otroligt bra kurs!! Hade höga förväntningar, men ändå överträffades allt med råge! Bra jobbat!”

”Överträffade alla mina förväntningar. Boendet, maten, lokalerna, personalen, innehållet, planeringen. Topp!”

”Helt otroligt bra! Mkt seriös och hög kvalitet. Inget lämnat åt slumpen, mkt välarrangerat.”

Jägarexamen Jonas Vildmark Bushcraftcenter
Jonas_Vildmark_Bushcraftcenter_Foto_Jonas_Landolsi_
Jonas och Therese Jonas Vildmark Bushcraftcenter

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!