Jägar­examen

Teori Webbaserad

Välkommen till vår webbaserade teorikurs inför din Jägarexamen

Kurs­beskrivning

Nu kan du ta del av vår jägarutbildnings teoretiska delar på distan över nätet. Vi ses via webinar under 6 kvällar för att fördjupa oss i jaktteori.

Med kunskap om fauna, kretslopp och viltvård berikas ditt friluftsliv markant. Jägarexamen ger dina naturvistelser en djupare dimension av insikt samtidigt som du för vidare vårt uråldriga kulturarv av förvaltning och tillvaratagande på ett hållbart vis.

Under 6 kvällswebinarier ses vi för att studera den teori som krävs för en komplett Jägarexamen (småvilt och högvilt). Exempel på ämnen som kursen berör är: jaktens historia, viltkunskap, jaktetik och vapensäkerhet. Tillsammans diskuterar vi kurslitteraturens innehåll och våra erfarenheter, varvat med föreläsningar. Vi avhandlar även vapenteknik och säkerhet för att lägga grunden inför den dagen då du väljer att komplettera denna kurs med en praktisk examination. Du kommer även att få råd om hur och vart du på bästa sätt kan genomföra ditt teoretiska prov efter avslutad kurs.

Webbaserad Teori 6 kvällar

Platform: Microsoft Teams
Längd: 6 kvällar á 2 timmar under en period av 6 veckor
Pris: 1950 kr per person, inkl. moms*
Kursdatum: Välkommen att kontakta oss med din intresseanmälan 

*Kurslitteratur på cirka 800 kr tillkommer, beställs och köps av kursdeltagaren själv i god tid inför kurstillfället. Beställ bokpaketet genom att klicka HÄR.

Detta ingår i kursen:

  • Rådgivning på distans
  • Instruktör
  • Webinarier

Examination ingår ej i denna kurs. Examineringen ombesörjs av kursdeltagaren själv, med stöd av kursledningen, för att hitta ett passande provtillfälle på kursdeltagarens närområde.

Kursupplägg

Under sex välfyllda kvällswebinarier täcker vi in teorin inför din examinering för Jägarexamen för att du skall få en så bred teoretisk kunskap som möjligt. Denna kurs inkluderar ej teoriprovet, skjutövning eller den praktiska examinationen. Fokus ligger på att du på bästa sätt skall tillgodose dig den teoretiska kunskap du behöver inför att du bokar in dig hos din lokala Examinator för att skriva ditt prov.

Ämnen som berörs under webinarierna är: jakthistoria, jaktetik, viltkunskap, säkerhet, tillvaratagande, vapenteknik, skytte och jägarkultur.

Kursdeltagare och Utbildare sammanstrålar via den webbaserade plattformen Microsoft Teams där du som kursdeltagare, med hjälp av din dator, platta eller smarta telefon, kan deltaga under föreläsningar och samtal rörande viltförvaltning och Jägarexamen.

Mellan de sex kurskvällarna förväntas deltagarna genomföra egenstudier av sin kurslitteratur inför nästkommande föreläsningapass. Rådgivning på distans möjliggörs via nät- och telefonkontakt.

Se din Jägarutbildning som en inspirerande inkörsport till ett livslångt och spännande lärande i den ädla konsten att förvalta och vårda vårt vilt och naturen.

Boka din plats

Välkommen att kontakta oss med din intresseanmälan.

Läs mer om Jägarexamen genom att klicka HÄR.

Utrustning finner du i vår handelsbod, klicka HÄR.

Välkommen att följa vårt nyhetsbrev genom att klicka HÄR.

”Så smidigt, äntligen fick jag tid att plugga in min teori!”

”Himla kul att lära sig allt detta om vår natur. Kunnig och inspirerande föreläsare. Tack!”

”Smart med en kurs över nätet. Blev ett jättebra stöd i mina hemstudier.”

”Check! Nu känner jag mig redo för provet, dags att boka!  =) ”

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!