Jägar­examen på Distans

ta jägarexamen med oss

Välkommen till vår webbaserade teorikurs inför din Jägarexamen

Kurs­beskrivning Jägarexamen teori 

Nu kan du ta del av vår jägarutbildnings teoretiska delar på distans över nätet. Vi ses via webinar under 4 kvällar för att fördjupa oss i jaktteori. Välkommen in i Viltförvaltningens inspirerande värld!

Med kunskap om fauna, kretslopp och viltvård berikas ditt friluftsliv markant. Jägarexamen ger dina naturvistelser en djupare dimension av insikt samtidigt som du för vidare vårt uråldriga kulturarv av förvaltning och tillvaratagande på ett hållbart vis.

Under 4 kvällswebinarier ses vi för att studera den teori som krävs för en komplett Jägarexamen (småvilt och högvilt). Mellan de digitala föreläsningarna läser kursdeltagaren sin kurslitteratur hemma, med möjlighet till distansstöd från Utbildaren. Exempel på ämnen som kursen berör är: jaktens historia, viltkunskap, jaktetik och vapensäkerhet. Tillsammans diskuterar vi kurslitteraturens innehåll och våra erfarenheter, varvat med föreläsningar. Vi berör även vapenteknik och säkerhet för att lägga grunden inför den dagen då du väljer att komplettera denna kurs med en praktisk examination. Du kommer även att få råd om hur och var du på bästa sätt kan genomföra ditt teoretiska prov efter avslutad kurs.

Ordinarie Jägarexamen Teori 4 digitala kvällar

Platform: Microsoft Teams
Längd: 4 måndagkvällar kl.19.00-21.00 under en period av 4 veckor
Pris: 2100 kr per person, inkl. moms*
Kursdatum 2024: Mötesserien inleds måndagen den 6:e maj kl.19.00 

*Kurslitteratur på cirka 800 kr tillkommer, beställs och bekostas av kursdeltagaren själv i god tid inför kurstillfället. Beställ bokpaketet genom att klicka HÄR.

Detta ingår i kursen:

  • Rådgivning på distans
  • Instruktör/Utbildare
  • Webinarier

Examination ingår ej i denna kurs. Examineringen ombesörjs av kursdeltagaren själv, med stöd av kursledningen, för att hitta ett passande provtillfälle i kursdeltagarens närområde.

 

Om du har svårt att hitta en datummässigt passande kursomgång av denna ordinarie kurs i Jägarexamen teori, så kanske vår skräddarsydda motsvarighet är något för dig? Där väljer du själv datum och innehåll. Läs om vår skräddarsydda Jägarexamen.

Kursupplägg

Under fyra välfyllda kvällswebinarier berör vi den teori du behöver inför din examinering för Jägarexamen, allt för att du skall få en så bred teoretisk kunskap som möjligt. Inför och mellan webinarierna studerar du din kurslitteratur grundligt i lugn och ro. Denna kurs inkluderar ej teoriprovet, skjutövning eller den praktiska examinationen. Fokus ligger på att du på bästa sätt skall tillgodose dig den teoretiska kunskap du behöver inför att du själv bokar in dig hos din lokala Examinator för att skriva ditt teoriprov.

Ämnen som berörs under webinarierna är bland andra: jakthistoria, jaktetik, viltkunskap, säkerhet, jakthundar, tillvaratagande, vapenteknik, skjutteori och jägarkultur.

Kursdeltagare och Utbildare sammanstrålar online via den webbaserade plattformen Microsoft Teams där du som kursdeltagare, med hjälp av din dator, platta eller smarta telefon, kan deltaga under föreläsningar och samtal rörande viltförvaltning och Jägarexamen.

Mellan de fyra kurskvällarna förväntas deltagarna genomföra egenstudier av sin kurslitteratur inför nästkommande föreläsningapass. Rådgivning på distans möjliggörs löpande via nät- och telefonkontakt.

Se din Jägarutbildning som en inspirerande inkörsport till ett livslångt och spännande lärande i den ädla konsten att förvalta och vårda vårt vilt och den fantastiska natur vi alla är en del av.

Boka din plats

Tveka ej att att kontakta oss med dina eventuella frågor. Varmt välkommen att boka din plats på kursen redan i dag!

 

Läs mer om Jägarexamen 

Läs om Kursledaren Jonas Landolsi.

Utrustning finner du i vår handelsbod.

Välkommen att följa Jonas Vildmark Bushcraftcenters nyhetsbrev.

”Så smidigt, äntligen fick jag tid att plugga in min teori!”

”Himla kul att lära sig allt detta om vår natur. Kunnig och inspirerande föreläsare. Tack!”

”Smart med en kurs över nätet. Blev ett jättebra stöd i mina hemstudier.”

”Check! Nu känner jag mig redo för provet, dags att boka!  =) ”

Jägarexamen Jonas Vildmark Bushcraftcenter

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!