Hitta mer information om Ledhundsjakt

av | 22 dec, 2022 | Jakt, Ledhundsjakt, Viltförvaltning

Ledhundsjakt är en rellativt ovanlig jaktform ännu så länge här hemma i Sverige, men jag ser ett stort användningsområde för metoden och det är fantastiskt inspirerande att få jobba med Ledhundsjakt! Här nedan samlar jag löpande matnyttiga länkar till mer information om Ledhundsjakt.

Förutom den information och de tankar om Ledhundsjakt som jag publicerar här på bloggen så finns många inspirerande forum, hemsidor och kontakter som besitter långt mer beundransvärd kunskap på ämnet. Därför vill jag här samla olika länkar (utan inbördes ordning) jag löpande stöter på rörande Ledhundsjakt. Välkommen att kontakta oss om du tycker att vi missat något intressant medan, tack. Allt för att gynna jaktmetoden, hundaveln och kunskapsspridandet om Ledhundsjakten, som den ödmjuka, givande och inspirerande jaktform jag tycker att den är.

 

Hundklubbar

Bergslagens Älghundklubb BÄK – Klubben bildades 1961 av några älghundintresserade. Medlemsantalet har under senare år legat på 8-900 medlemmar. Klubbens verksamhetsområde har sedan bildandet varit Värmlands och Örebro län samt Fredriksbergsområdet av Dalarnas län.

Svenska Gråhundsklubben – Jobbar bland annat för att hålla Gråhunden som en av de friskaste raserna, att vara rådgivande vid avel och valpköp samt att värna om Gråhundens mångsidighet som jakthund.

Svenska Vita Älghundsklubben SVÄ – Hundklubbens hemsida.

Svenska Älghundsklubben SÄK – En specialklubb inom Svenska Kennelklubben (SKK) och består av 10 lokala klubbar. Hundraser man bevakar är Jämthund, Hälleforshund, Svensk Vit Älghund, Norsk Älghund, grå, Norsk Älghund, svart och Karelsk Björnhund samt laikaraserna, Östsibirisk Laika, Västsibirisk Laika och Rysk-Europeisk Laika.

Norska Älghundsklubben – Jobbar för älghundsraserna i Norge.

Svenska Kennelklubben SKK – Är hundägarnas riksorganisation och företräder alla hundar, hundägare och hundälskare i Sverige. Med cirka 300 000 medlemmar är vi en av landets största intresseorganisationer.

Internetforum

Ledhundar i Sverige – En Facebookgrupp skapad 2013 och som i dag har närmare 200 st kunniga och intresserade medlemmar.

Bandhund – En norsk Facebookgrupp skapad 2012 och som i dag har ca 3800 medlemmar.

#ledhundsjakt – På Instagram

#ledhundsjakt – På Facebook

 

Faktalänkar

Ledhund på svenska Wikipedia – Den info som i dag finns på den svenska Wikipedia-platformen rörande Ledhundsjakt.

Norsk älghund svart – Rasinformation på SKK om en vanlig ledhundsras.

Norsk älghund grå – Rasinformation på SKK om en vanlig ledhundsras.

Svensk vit älghund – Rasinformation på SKK om en vanlig ledhundsras.

 

Boktips

Älgjakt med Ledhund – En inspirerande och lärorik bok av Björn Ahlstedt.

 

Hunduppfödare

Skinnemoens Kennel – En norsk hundkennel som drivs av Leif Eidal i Norge. Här föddes för övrigt vår kära gråhund Anchi (Skinnemoens Ylva).

 

Tveka ej att kontakta oss på Jonas Vildmark Bushcraftcenter om du har frågor rörande Ledhundsjakt. Eller om du vill tipsa oss om fler länkar som platsar ovan, tack!

Läs mer om Ledhundsjakt på bloggen genom att klicka HÄR.

Och om du vill ta del av våra tjänster inom Ledhundsjakt och Eftersök på älg kan du läsa mer genom att klicka HÄR.

Kom gärna med feedback på ämnet i kommentarfälten på  Jonas Vildmark Bushcraftcenters Facebooksida.

 

Vänligen

Jonas Landolsi

Arkiv