Bushcraft­center

På Lienshyttans Herrgård hittar du kurslokaler både inom- och utomhus i en anrik och inspirerande miljö

Lienshyttans herrgård

En mycket anrik gård som är ett levade hem tillika ett bushcraftcenter med fokus på kunskap. Välkommen till Riddarhyttan!

I Bergslagens djupa och fridfulla skogar ligger den gamla bergsbruksorten Riddarhyttan. Intill sjön Lien reser sig den gamla masugnen som var i bruk fram till år 1959. Till Lienshyttan flyttades Riddarhyttans Herrgård under mitten av 1800-talet. Dessförinnan låg denna timmrade 1700-talsbyggnad tre kilometer norrut, vid Bäckegruvan. I Lienshyttan blev huvudbyggnaden med tillhörande ekonomibyggnader Disponentens bostad. I dag går denna fridfulla fastighet under namnet Lienshyttans Herrgård och de omkringliggande byggnaderna har inretts till en kursgård där event, konferens och utbildningar med tema Överlevnad, Bushcraft och Jägarexamen erbjuds.

På gården finner du föreläsningssalar både inomhus och utomhus, en Slöjdverkstad, en Handelsbod, en cafédel i Orangeriet och ett boende för våra kursdeltagare i Drängstugan. Kursgården är rustik och historiens vingslag sitter i väggarna. En fantastisk miljö för gamla skogsläror om hållbar förvaltning och Bushcraft!

Besöksadress till Jonas Vildmark Bushcraftcenter: Hyttvägen 1, 730 91 Riddarhyttan.  KARTA

Bilentré från väg 68 via den södra grinden på koordinater: 59.806667, 15.542886 (lat, lon). Närmaste busshållplats är Bussgaraget (Västmanlands Lokaltrafik) med entré via den norra gånggrinden. 

Du kan även följa gårdens utveckling och gårdslivet via Lienshyttans Herrgårds egna Facebooksida, klicka HÄR.

Foto: Erik Landolsi