Bushcraft­center

På Lienshyttans Herrgård hittar du kurslokaler både inom- och utomhus i en anrik och inspirerande miljö

Lienshyttans herrgård

En mycket anrik gård som är ett levade hem tillika ett bushcraftcenter med fokus på kunskap. Välkommen till Riddarhyttan!

I Bergslagens djupa och fridfulla skogar ligger den gamla bergsbruksorten Riddarhyttan. Intill sjön Lien reser sig den gamla masugnen som var i bruk fram till år 1959. Till Lienshyttan flyttades Riddarhyttans Herrgård under mitten av 1800-talet. Dessförinnan låg denna timmrade 1700-talsbyggnad tre kilometer norrut, vid Bäckegruvan. I Lienshyttan blev huvudbyggnaden med tillhörande ekonomibyggnader Disponentens bostad. I dag går denna fridfulla fastighet under namnet Lienshyttans Herrgård och de omkringliggande byggnaderna har inretts till en kursgård där event, konferens och utbildningar med tema Överlevnad, Bushcraft och Jägarexamen erbjuds.

På gården finner du föreläsningssalar både inomhus och utomhus, en Slöjdverkstad, en Handelsbod, en cafédel i Orangeriet och ett boende för våra kursdeltagare i Drängstugan. Kursgården är rustik och historiens vingslag sitter i väggarna. En fantastisk miljö för gamla skogsläror om hållbar förvaltning och Bushcraft!

Besöksadress till Jonas Vildmark Bushcraftcenter: Hyttvägen 1, 730 91 Riddarhyttan.  KARTA

Bilentré från väg 68 via den södra grinden på koordinater: 59.806667, 15.542886 (lat, lon). Närmaste busshållplats är Bussgaraget (Västmanlands Lokaltrafik) med entré via den norra gånggrinden. 

Du kan även följa gårdens utveckling och gårdslivet via Lienshyttans Herrgårds egna Facebooksida, klicka HÄR.

Foto: Erik Landolsi

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

info@jonasvildmark.com

Jonas +46 70 620 51 66
Therese +46 73 270 61 24

Jonas Vildmark Bushcraftcenter
c/o Landolsi
Lienshyttans Herrgård
Hyttvägen 1
739 93  Riddarhyttan

KARTA

Orgnr: 559110-4608 (Lienshyttans Herrgård AB)

BG: 580-5254

Swish: 123 232 56 11

På Jonas Vildmark Bushcraftcenter brinner vi för kunskapen om det mer rustika friluftslivet. Vi erbjuder kurser, event och konferens med fokus på Bushcraft, Överlevnad och Jägarexamen. Varmt välkommen att följa med oss längre in i naturen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

Copyright © 2008-2021 Jonas Vildmark Bushcraftcenter