UTRUSTNING & HANTVERK

Rustika verktyg för ett hållbart friluftsliv

HANDELSBODEN

Tålig och högkvalitativ utrustning bidrar till fantastiska upplevelser, genuina känslor, hållbarhet och inspirerar till kunskap.

 

Jonas Vildmark Bushcraftcenter fokuserar på kunskap och erfarenhet kring det rustika friluftslivet. Självklart vill vi även kunna erbjuda våra kursdeltagare och besökare relevant och högkvalitativ utrustning. Gårdens handelsbod rymmer bushcraftutrustning och användbart hantverk.

Vare sig du gör ett besök på gården eller deltager på någon av våra kurser ute i landet, så erbjuder vi dig möjligheten att införskaffa din utrustning direkt från oss. Utbudet i vår handelsbod är baserat på de persedlar vi själva använder i vår vardag i fält. År av skogstid har givit oss en saklig insikt om vilken utrustning vi anser passar oss. Denna kompetens vill vi gärna dela med oss av då du väljer att inhandla varor från oss.

Kontakta oss före ditt besök för att försäkra dig om att butiken är öppen. Varmt välkommen till Jonas Vildmark Bushcraftcenters handelsbod – en inspirerande liten butik fylld av kunskap.

KARTA

 

Varor

I Handelsboden finner ni både ny och begagnad utrustning, goda råd och presentkort att nyttja i Handelsboden eller då ni bokar in er på våra kurser.

Nedan kan ni se några av de varor vi erbjuder i Handelsboden.

Alla nedan priser är angivna inklusive moms.

Hultafors Qvarfot Huggyxa

En stor yxa som möjliggör hög huggkapacitet. Detta är inte minst uppskattat i våra nordiska skogar under vinterhalvåret, då den värmande brasan kräver extra mycket bränsle. Denna högkvalitativa yxa är smidd för hand på Hultaforsägda Hults Bruk i Åby, strax utanför Norrköping. 

Yxhuvud: 850 g tungt, Kolstål från Ovako AB Smedjebacken, 57 RWC, Konvex egg

Skaft: 26 tum (65 cm) långt, Linoljad amerikansk hickory, Smedberg AB i Rydaholm

Eggskydd: Tjockt mörkbrunt läder

Pris: 1190 kr

Hultafors Ekelund Jaktyxa

En mellanstor yxa med ett tungt huvud. En bra yxa för dig som föredrar ett kortare skaft, men fortfarande vill kunna leverera extra kraft. Passar även perfekt i bilens verktygslåda. Denna högkvaletativa yxa är smidd för hand på Hultaforsägda Hults Bruk i Åby, strax utanför Norrköping.

Yxhuvud: 850 g tungt, Kolstål från Ovako AB Smedjebacken, 57 RWC, Konvex egg

Skaft: 20 tum (50 cm) långt, Linoljad amerikansk hickory, Smedberg AB i Rydaholm

Eggskydd: Tjockt mörkbrunt läder

Pris: 1250 kr

Hultafors Åby Skogsyxa

Denna spännande hybridyxas skalle väger endast 700 g och har en flatare eggprofil. I kombination med ett långt och slankt skaft får du en yxa som är trevlig att slöjda och bygga med i lägret, samtidigt som det långa skaftet kan ge dig extra mycket kraft vid huggarbeten. En handsmidd yxa från Hults Bruk i Åby, strax utanför Norrköping.

Yxhuvud: 700 g tungt, Kolstål från Ovako AB Smedjebacken, 57 RWC

Skaft: 24 tum (60 cm) långt, Linoljad amerikansk hickory, Smedberg AB i Rydaholm

Eggskydd: Tjockt mörkbrunt läder

Pris: 1630 kr

Hultafors Hultån Friluftsyxa

Denna populära lilla friluftsyxan vid namn Hultån har fått sitt namn från brukets energigivande å. Ett trevligt och praktiskt stycke historia, från Hults Bruk, som passar bra vid tillfällen då ”storyxan” känns för tung för att ta med. Hultån är även en hyffsad modell till det fältmässiga slöjdandet. En handsmidd yxa från Hults Bruk i Åby, strax utanför Norrköping.

Yxhuvud: 500 g tungt, Kolstål från Ovako AB Smedjebacken, 57 RWC, Konvex egg

Skaft: 15 tum (37,5 cm) långt, Linoljad amerikansk hickory, Smedberg AB i Rydaholm

Eggskydd: Tjockt mörkbrunt läder

Pris: 1090 kr

Casström Lars Fält-kniven

En stor och mycket robust kniv med ett droppointformat blad och en planslipad enkeleggsprofil. Kniven är designad i samarbete med Lars Fält och sammanställd av det svenska företaget Casström i Lycksele. En rejäl och högkvalitativ kniv som inte backar för grovarbete. Ligger bra i handen och är vacker att se på.

Knivblad: 115 mm långt, 3,9 mm tjockt, Kolstål Böhler K720, 58-60 HRC, Skandinavisk egg

Handtag: Full tånge, Linoljebehandlade skollor i naturfärgad Masurbjörk

Slida: Brun slida av cirka 3 mm tjockt vegetabilgarvat läder

Pris: 1600 kr

Hultafors Outdoor Knife OK1

Väldigt mycket kniv för pengarna. En robust och tålig kniv framtagen av Hultafors för friluftsmänniskor. Det svarta kolstålsbladet har en planslipad enkelegg och handtaget är extra långt. Kniven används under Jonas Vildmark Bushcraftcenters överlevnadskurser.

Knivblad: 93 mm långt, 3 mm tjockt, Japanskt kolstål, 58-60 HRC, Skandinavisk egg

Handtag: 2/3 tånge, mörkgrön slagtålig hårdplast

Slida: Svart slagtålig plast, Svart nyloncanvas med hållare för ceriumstav

Pris: 280 kr

Jonas Vildmark Doer

En liten allroundkniv som med fördel bärs runt halsen. Designad av Jonas Landolsi och tillverkad av Karesuandokniven i norraste Sverige. Endast 46 knivar tillverkade. Varje kniv har ett unikt tillverkningsnummer. En praktisk och vacker kniv som är gjord för ett liv i vildmarken.

Knivblad: 75 mm långt, 2,5 mm tjockt, Rostfritt Sandvik 12C27, 57 HRC, Skandinavisk egg

Handtag: Lång tånge, Infärgad Masurbjörk, Mässingsbeslag

Slida: Rak slida av nötläder och extra lång rem av renskinn, Plastinlägg för säkerhet

Pris: 1350 kr

Buck 112 Ranger

En klassisk amerikansk fällkniv från 60-talet som fortfarande står sig som en av världens bästa jaktknivar. En robust fällkniv av lockbackmodell med clippointblad och ett bekvämt läderhölster. Buck 112 Ranger är en levande legend med många jakthistorier att berätta.

Knivblad: 75 mm långt, 3 mm tjockt, Rostfritt 420HC, 58 HRC, Skålslipad dubbelegg

Handtag: Mässing och ebenholtsträ

Hölster: Svart läder med tryckknapp

Pris: 1250 kr

Skärpdon Jonas Vildmark Strigel

TILLFÄLLIGT SLUTSÅLD – En handgjord strigel som effektivt polerar din skärande egg. Strigeln är det viktigaste verktyget för ditt regelbundna eggunderhåll. Likväl som att mästerkocken löpande stålar sin kökskniv under sitt arbete, behöver slöjdaren och jägaren ständigt polera sin egg för att verktyget skall kunna leverera maximal skärpa. 

(strigeln på bilden är ett exempel)

Material: Trä och tjockt läder

Storlek: ca 45 x 8 x 4 cm

Pris: 500 kr

Viksåg Silky Super Accel 21

En högeffektiv viksåg i behändig mellanstorlek. Platsar både i ryggsäcken och benfickan. Justerbara pivotbult som även möjliggör bladbyte vid behov. Den gummerade aluminiumramen är lätt, slitstark och bekväm. Din såg är en uppskattad vän både vid ditt fältmässiga slöjdande och ute på jaktpasset.

Sågblad: 207 mm långt, 1,4 mm tjockt, Tandning 7,5/30 mm

Handtag: Aluminiumram, Gummerat grepp; Justerbar pivotbult

Vikt: 200 g

Pris: 480 kr

Elddon Slagstål

TILLFÄLLIGT SLUTSÅLD – Ett elddon som producerar tändgnistor då det slås mot en tillräckligt hård och vass sten, till exempel flinta. Detta slagstål är handsmitt av ett stål med extra hög kolhalt för att generera ett effektivt gnistregn över ditt tände. Detta slagstål kan du även nyttja som skrapa till din ceriumstav, eller som mothåll i ditt bågdrillset. Flinta och tände medföljer ej, se vår produkt Jonas Vildmark Eldpåse för tillbehör.

(bilden visar ett exempel på slagstål)

 

Material: Kolstål

Pris: 200 kr

Elddon Casström Ceriumstav

Detta stavmaterial tillverkat i Österike består av legeringen Cerium och Järn. Med ett vasst skrapdon produceras ett effektivt gnistregn från staven vilket kan antända ditt tände, även då staven är regnblöt. Stavens väl tilltagna dimention gör att staven räcker mycket länge. Ett robust och bekvämt handtag i grön micarta är monterat på staven som även levereras med en metallskrapa och en elastisk fånglina. Ceriumstaven är monterad av Casström i Lycksele.

Material: Cerium/Järn-stav från Österike, Micarta, Stål

Storlek: ca 100 x 9,5 mm

Vikt: ca 45 g

Pris: 280 kr

Jonas Vildmark Eldpåse

TILLFÄLLIGT SLUTSÅLD – Detta är en komplett eldpåse innehållande ett handsmitt slagstål, en bit flinta, en plåtask med kolat tyg, en ceriumstav, näver, en ask säkerhetständstickor och ett snöre till bågdrillen. Allt levereras i en praktisk och vacker skinnpåse. Med denna eldpåse i din ficka är du alltid redo att skapa eld oavsett situation.

(bilden visar endast delvis eldpåsens innehåll)

Storlek: ca 15 x 12 mm

Vikt: ca 200 g

Pris: 590 kr

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

info@jonasvildmark.com

Jonas +46 70 620 51 66
Therese +46 73 270 61 24

Jonas Vildmark Bushcraftcenter
c/o Landolsi
Lienshyttans Herrgård
Hyttvägen 1
730 91 Riddarhyttan

KARTA

På Jonas Vildmark Bushcraftcenter brinner vi för kunskapen om det mer rustika friluftslivet. Vi erbjuder kurser, event och konferens med fokus på Bushcraft, Överlevnad och Jägarexamen. Varmt välkommen att följa med oss längre in i naturen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

Copyright © 2008-2020 Jonas Vildmark Bushcraftcenter