Jägarexamen

För en hållbar jakt med respekt för viltet

Att bli jägare

Jakten har alltid varit en naturlig del av våra liv, ända sedan mänskligheten började samla och skörda av vad skog och mark erbjuder oss.

Viltkunskap, Viltförvaltning och Viltvård är ämnen djupt förankrade i vår svenska kulturhistoria.

Vi lever i och av naturen då vi ju är en naturlig del av den. Allt vi gör påverkar vår omgivning vilket gör att vi har ett ansvar att förvalta. Då det kommer till jakt i Sverige i dag kräver detta ansvar en behörighet. Denna behörighet kallas Jägarexamen och har sedan 1985 varit obligatorisk för alla oss som vill vara aktivt delaktiga i respektfull och hållbar förvaltning och vård av den svenska naturens vilt.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter erbjuder unika Jägarutbildningar genom att väva in bushcraftkunskap i de svenska jaktförbundens ordinarie kursplan. Utbildningarna berikar dina naturvistelser med kunskap och självkännedom samt erbjuder dig en biljett in i förvaltningens fantastiska värld. 

Välkommen att läsa mer om våra olika jägarutbildningar genom att klicka HÄR.

Unna dig 15 minuters lugn genom att se denna inspirerande film om Sture Danielsson, av Nanna Åkerlund, för Svenska Jägareförbundet.

Denna halvtimmeslånga film visar, på ett sakligt vis, hur Jägarexamen kan gå till i Sverige i dag. Filmen är gjord av Jaktkunskap för Jaktgrossisterma i Sverige.

Jägarexamen ger dina naturvistelser en djupare dimension av insikt samtidigt som du för vidare vårt uråldriga kulturarv av förvaltning och tillvaratagande på ett hållbart vis

Foto: Per Groth

JÄGAREXAMENKURSER

Vi erbjuder i dagsläget fyra olika varianter av vår Jägarutbildning: Bushcraftcenter 5 dagar, Bushcraftcenter Termin, Färna Herrgård 4 dagar samt Bushcraftcenter Teori 6 kvällar.

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!

BLOGGEN

Här nedan kan du läsa alla våra inlägg och artiklar om ämnet jakt.

Jakt

Jakt

Jakten har alltid varit en naturlig del av våra liv, ända sedan mänskligheten började samla och skörda av vad skog och mark erbjuder oss. Att få äran att förvalta en viltstam i ett område skänker en ansvarsfull ödmjukhet till den medvetne och hållbara...

läs mer
Spårning

Spårning

Spårning handlar om kunskapen om att tyda tecken i sin omgivning skapade av andra individer. Genom att finna och tyda dessa kan spåraren med hjälp av erfarenhet analysera och bygga ett senario om vad som troligen hänt på platsen för en tid sedan.Till exempel kan ett...

läs mer

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

info@jonasvildmark.com

Jonas +46 70 620 51 66
Therese +46 73 270 61 24

Jonas Vildmark Bushcraftcenter
c/o Landolsi
Lienshyttans Herrgård
Hyttvägen 1
730 91 Riddarhyttan

KARTA

På Jonas Vildmark Bushcraftcenter brinner vi för kunskapen om det mer rustika friluftslivet. Vi erbjuder kurser, event och konferens med fokus på Bushcraft, Överlevnad och Jägarexamen. Varmt välkommen att följa med oss längre in i naturen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

Copyright © 2008-2020 Jonas Vildmark Bushcraftcenter