OM OSS

Jonas Vildmark Bushcraftcenter

Vad är Jonas Vildmark Bushcraftcenter?

En kursgård som vill förmedla vildmarkskunskap och naturlig miljömedvetenhet.

Jonas Vildmark grundades 2008 och har i dag vuxit sig till Jonas Vildmark Bushcraftcenter med huvudbas på Lienshyttans Herrgård i Riddarhyttan. Jonas & Therese Landolsi äger och driver Lienshyttans Herrgård AB, vilket Jonas Vildmark Bushcraftcenter är en del av. Verksamheten erbjuder kurser, konferenser och event rörande Bushcraft och Överlevnad.

Till stor del är det äldre sättet att leva och det gamla hantverket en viktig nyckel till förståelse och kunskap om hur vi i dag, på ett kreativt vis, kan leva mer tillsammans med naturen – Vildmarkskunskap. Våra förfäder levde närmare naturen jämfört med hur många av oss lever i dag.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter vill ödmjukt lära av de människor som genom åren levt av och med vår natur, för att respektfullt få ut så mycket som möjligt av våra naturvistelser samtidigt som vi sprider kunskap om vildmarksliv och hållbarhet.

Att fläta samman gårdagens erfarenheter med dagens möjligheter kan skänka en inspirerande balans. Ett stycke ”vildmark” finns sällan långt borta och ju mer tid vi spenderar i denna desto bättre mår vi i både kropp och själ. Samtidigt får vi även en bättre förståelse för oss själva, vår omvärld och miljön.

Vårt syfte och mål

Syftet med Jonas Vildmark Bushcraftcenter är att utforska, praktisera och förmedla kunskap om Bushcraft och Överlevnad, så att kunskapen blir en naturlig, okonstlad och inspirerande del av människors vardag.

Jonas Vildmark Bushcraftcenters mål är att bidra till en ökad medvetenhet om naturen, att människan är en del av den och hur vi på bästa sätt kan förvalta den.

Andra inspirerande projekt med anknytning till Lienshyttans Herrgård AB är:

  • Vildmarkskaffe – gårdens cateringavdelning som levererar rustik, närproducerad mat och fika för skog och konferens.
  • Knives -Tools & Art – en blogg och informationsbank fylld av kunskap om eggverktyg som kniv, yxa och såg.
  • Beard, Pipe & Axe – ett inspirationsprojekt som med glimten i ögat hyllar skogsmannen och gentlemannens charmiga attribut skägg, pipa och yxa.
  • Landolsi Marketing & Sales – en konsultbyrå som brinner för hållbar pedagogik och marknadsföring.

 

Vi ses i skogen!

Foto: Per Groth

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

info@jonasvildmark.com

Jonas +46 70 620 51 66
Therese +46 73 270 61 24

Jonas Vildmark Bushcraftcenter
c/o Landolsi
Lienshyttans Herrgård
Hyttvägen 1
730 91 Riddarhyttan

KARTA

På Jonas Vildmark Bushcraftcenter brinner vi för kunskapen om det mer rustika friluftslivet. Vi erbjuder kurser, event och konferens med fokus på Bushcraft, Överlevnad och Jägarexamen. Varmt välkommen att följa med oss längre in i naturen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

Copyright © 2008-2020 Jonas Vildmark Bushcraftcenter