Överlevnad i urban miljö – Prepping och Beredskap

Hur förbereder du dig på bästa sätt inför en kris i stadsmiljö?

Kurs­beskrivning

Civil beredskap är en förutsättning för att vi som ett samhälle skall klara av en krissituation på bästa sätt då den väl inträffar. Prepping, det vill säga att förbereda sig, är viktigt för att du både mentalt och materiellt skall kunna agera på ett effektivt och humant sätt i en utmanande situation.

I en situation av extrem överlevnad har något gått fel enligt plan och normalläge. Du befinner dig då i en potentiellt farlig situation och dina mest basala behov behöver prioriteras. En extrem överlevnadssituation kan uppstå både i vildmarksmiljö och i en urban miljö (stadsmiljö). I det senare fallet väljer många att benämna förberedelserna inför en sådan situation för Prepping eller Beredskap. Under denna kurs, i samarbete med ABF Skinnskatteberg, går vi igenom definitionerna av Bushcraft, Överlevnad, Prepping och Beredskap med fokus på hur du på bästa vis kan rusta dig för en eventuellt stundande extrem situation i ditt hem.

 

Plats: ABF Skinnskatteberg, Centralvägen 5, Västmanland  KARTA
Längd: 3 kvällar, torsdagar vecka 6-8, klockan 19.00-21.00
Kursavgift: 1000 kr per person (inkl. moms)
Kurskvällar 2020: 6:e, 13:e och 20:e februari

Detta ingår: Instruktör, föreläsningar, kurslitteratur och diverse övningsmaterial

Ämnen vi berör under kursen är: Värme, vatten, överlevnadspsykologi, överlevnadsfysik, mat, kommunikation, första hjälpen, säkerhet, sanitet och användbar utrustning.

För mer information och lyssning om prepping och beredskap på ABF’s hemsida, klicka HÄR.

Kontakta Jonas Vildmark Bushcraftcenter för att boka din plats på kursen.

Kursupplägg*

Kväll 1:

  • Vad är en krissituation?
  • Vad förväntar sig samhället av oss?
  • Vad har du för beredskap i ditt hem i dag?

Kväll 2:

  • Krispsykologi
  • Kroppens behov
  • Värme, vatten och mat

Kväll 3:

  • Kommunikation
  • Sanitet
  • Säkerhet och första hjälpen

*Med reservation för ändringar.

Respektive kurstillfälle kan även följas via Facebookevent, klicka HÄR.

Boka din plats

Välkommen att boka din kursplats via nedan bokningsformulär.

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

info@jonasvildmark.com

Jonas +46 70 620 51 66
Therese +46 73 270 61 24

Jonas Vildmark Bushcraftcenter
c/o Landolsi
Lienshyttans Herrgård
Hyttvägen 1
730 91 Riddarhyttan

KARTA

Orgnr: 559110-4608

BG: 580-5254

Swish: 123 232 56 11

På Jonas Vildmark Bushcraftcenter brinner vi för kunskapen om det mer rustika friluftslivet. Vi erbjuder kurser, event och konferens med fokus på Bushcraft, Överlevnad och Jägarexamen. Varmt välkommen att följa med oss längre in i naturen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

Copyright © 2008-2021 Jonas Vildmark Bushcraftcenter