Bushcraft & Överlevnad intro i Kolarbyn

En trevlig och lärorik introduktion till Bushcraft & Överlevnad

Kurs­beskrivning

I samarbete med vår partner Kolarbyn Eco-Lodge erbjuder Jonas Vildmark Bushcraftcenter en upplevelse och kurs som ger dig en introduktion till de två ämnena Bushcraft & Överlevnad. Bushcraftkunskaper ger dig goda förutsättningar att reda ut en oväntad överlevnadssituation i skogen. 

Under denna kurs, förlagd i Bergslagens skogar, får du en introduktion till Bushcraft och Överlevnad, samt definitionen av de två ämnena. Vi går igenom grunderna för eld, vatten och skydd samt aspekterna av psykologi och fysik i en extrem överlevnadssituation. Vi berör även ämnena navigering, signalering, eggverktyg, första hjälpen samt användbara växter.

Plats: Kolarbyn Eco-Lodge, Skinnskatteberg, Västmanland  KARTA
Längd: 3 dagar
Kursavgift: Från 3480 SEK per person (inkl. moms)
Kursdatum 2020: 21:a-23:e april, 3:e-5:e juni, 16:e-18:e juli, 14:e-16:e september, 2:a-4:e oktober

Packlista
Vi rekommenderar att du tar med dig tåliga och varma kläder för alla väder, sovsäck, liggunderlag, pannlampa med tillhörande extrabatterier, fylld vattenflaska, anteckningsmaterial och snacks. Under tider på året då myggen är aktiv rekommenderas heltäckande klädsel, myggmedel och mygghatt med nät. Under höstdatumen som kursen hålls är det extra viktigt att du har en varm sovsäck.

Kursupplägg*

Dag 1:

 • Incheckning i Kolarbyns reception
 • En värd möter upp er vid incheckningen och ger er en guidad rundvandring i Kolarbyn
 • Enklare middag från Kolarbyns skafferi
 • Natten spenderas i kolarkoja

Dag 2:

 • Frukost i Kolarbyn
 • 24 timmars teoretiska och praktiska övningar, i Kolarbyn samt omkringliggande skog, tillsammans med en erfaren Instruktör. Start kl.10.00 runt brasan
 • Enklare lunch före kortare förflyttning till fots
 • Enklare middag samt fika i skogen
 • Möjlighet till övernattning i ett egenhändigt byggt nödskydd ute i skogen utanför Kolarbyn

Dag 3:

 • Återställande av lägerplats
 • Frukost, föreläsningar och diskussioner runt brasan
 • Summering och avslut i Kolarbyn

*Med reservation för ändringar, till exempel uteblir öppna lågor vid ett eventuellt eldningsförbud. 

Boka din plats

För ytterligare information och bokning, välkommen att besöka Kolarbyns hemsida genom att klicka HÄR.

Respektive kurstillfälle finns även att följa via Facebook, klicka HÄR.

Välkommen till Bergslagens magiska skogar!

Foto: Marcus Jonson

Foto: Henrik Wester

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

info@jonasvildmark.com

Jonas +46 70 620 51 66
Therese +46 73 270 61 24

Jonas Vildmark Bushcraftcenter
c/o Landolsi
Lienshyttans Herrgård
Hyttvägen 1
730 91 Riddarhyttan

KARTA

På Jonas Vildmark Bushcraftcenter brinner vi för kunskapen om det mer rustika friluftslivet. Vi erbjuder kurser, event och konferens med fokus på Bushcraft, Överlevnad och Jägarexamen. Varmt välkommen att följa med oss längre in i naturen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

Copyright © 2008-2020 Jonas Vildmark Bushcraftcenter