Jägar­examen

på Färna Herrgård & Spa

Unna dig Jägarexamen i en genuin herrgårdsmiljö

Förstudier följt av 4 dagar i vackra Färna

Kurs­beskrivning

Vi är mycket glada för att samarbeta med anrika Färna Herrgård & Spa. Du kan bland annat ta din Jägarexamen i denna fantastiska och välgörande miljö. Det blir fyra spännande och intensiva dagar fyllda med kunskap, övningar och himmelskt god mat.

Med kunskap om kretslopp och viltförvaltning berikas ditt friluftsliv markant. Jägarexamen ger dina naturvistelser en djupare dimension av insikt samtidigt som du för vidare vårt uråldriga kulturarv av förvaltning och tillvaratagande på ett hållbart vis.

I samarbete med Jonas Vildmark Bushcraftcenter erbjuder Färna Herrgård & Spa Jägarexamen.
Efter egenstudier i de svenska jaktförbundens kurslitteratur träffas vi under 4 innehållsrika dagar på Färna Herrgård för att förbereda oss inför din examinering till Jägarexamen. Du äter gott och sover skönt på herrgården, medans teori och praktik blandas i det natursköna Bergslagen. Din vistelse avslutas sedan med en komplett examinering.

Färna Herrgård förstudier följt av 4 dagar i Färna

Plats: Färna Herrgård & Spa, Skinnskatteberg, Västmanland  KARTA
Längd: Förstudier följt av 4 dagar i Färna
Pris: 11 000 kr per person inkl. moms*
Kursdatum 2021: 19:e-22:a maj, 2:a-5:e juni, 16:e-19:e juni, 30:e juni-3:e juli, 14:e-17:e juli

*Kurslitteratur på cirka 800 kr tillkommer och beställs av kursdeltagaren själv i god tid inför kurstillfället. Införskaffa ditt bokpaket HÄR. Tillkommer gör även de personliga examinationskostnaderna (teori samt praktik) på totalt cirka 1500 kr. Du kan läsa mer om provavgifterna genom att klicka HÄR. Examineringen betalas till förbundets examinator på plats vid provtillfället då dessa resultat skall registreras centralt hos myndighet. Enkelrumstillägg: 450 kr per person totalt för 3 nätter.

Detta ingår:

 • Studiestöd på distans inför färnadagarna
 • Logi i dubbel- eller twinrum
 • För- och eftermiddagskaffe
 • Luncher och middagar
 • Spaentré en av dagarna
 • Föreläsningar
 • Praktiska övningar
 • Skjutinstruktör
 • Ammunition
 • Lerduvor
 • Lerduvekastare
 • Lånevapen
 • Transport av övningsutrustning
 • Diverse personlig utrustning
Kursupplägg

Under fyra välfyllda heldagar täcker vi in teori och praktik för att du skall få en så bred jägarutbildning som möjligt. Ämnen som berörs är jakthistoria, jaktetik, viltkunskap, säkerhet, tillvaratagande, vapenteknik, skytte och jägarkultur. Vistelsen avslutas med ett skriftligt teoriprov följt av uppskjutningar, allt med målet att du skall erhålla en komplett Jägarexamen (småvilt samt högvilt). Vänligen medtag ett löst passfoto att sätta på ditt stundande Jägarbevis.

Kurslitteraturen beställs av kursdeltagaren själv, i god tid inför kursen, för förberedande egenstudier. Beställ kurslitteraturen från Svenska Jägareförbundet.  Observera att det är mycket viktigt att kursens deltagare kommer väl förberedda till kursstart. Genom att ha studerat kurslitteraturen noggrant i förväg, samt haft möjlighet att prova på skytte, ökar man sina chanser markant att lyckas på de avslutande examineringarna. Se din Jägarutbildning som en inspirerande inkörsport till ett livslångt och spännande lärande i den ädla konsten att förvalta och vårda vårt vilt och naturen.

 

Boka din plats

Välkommen att boka din plats på kursen via Färna Herrgård & Spa. Kontaktuppgifterna finner ni på länken nedan:

https://www.farnaherrgard.se/

 

Respektive kurstillfälle kan även följas som Facebookevent, klicka HÄR.

Foto: Per Groth

”Jag tror inte att jag hade kunnat hitta ett bättre stöd till att nå min jägarexamen än med Jonas hjälp! Kunnig, pedagogisk, öppen för allas olika behov och sätt att lära i gruppen. Säkerheten gick alltid först vilket kändes betryggande och det var roligt hela vägen (och kämpigt förstås!). Tack Jonas!”

”Klart bästa instruktören. Han kan läsa hur han ska få personen att lösa uppgiften rätt. Så nöjd!”

”Verkligen bra upplägg, suveränt boende och Jonas är en otroligt duktig lärare och coach!”

”Härligt att kunna ta sin jägarexamen i en sådan fantastisk miljö. En perfekt blandning av hårt arbete och lyxig inramning!”

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

info@jonasvildmark.com

Jonas +46 70 620 51 66
Therese +46 73 270 61 24

Jonas Vildmark Bushcraftcenter
c/o Landolsi
Lienshyttans Herrgård
Hyttvägen 1
730 91 Riddarhyttan

KARTA

Orgnr: 559110-4608

BG: 580-5254

Swish: 123 232 56 11

På Jonas Vildmark Bushcraftcenter brinner vi för kunskapen om det mer rustika friluftslivet. Vi erbjuder kurser, event och konferens med fokus på Bushcraft, Överlevnad och Jägarexamen. Varmt välkommen att följa med oss längre in i naturen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

Copyright © 2008-2021 Jonas Vildmark Bushcraftcenter