VÅRT KURSUTBUD

Varmt välkommen att boka in dig på våra kurser. Vi brinner för att förmedla kunskap inom Bushcraft och Överlevnad. Ordspråket ”Kunskap väger lätt” stämmer så väl.

EGG & ELD

Längd: 1 dag

Egg & Eld är en populär kurs som ger dig de absoluta grunderna i bushcraft samtidigt som du får chansen att i lugn och ro öva och fördjupa dina tekniker.

Lär dig hantera eld, kniv, yxa och såg – människans viktigaste uppfinningar och grundpelarna inom bushcraft. Den kontrollerade elden och våra eggverktyg har banat väg för mänsklighetens utveckling genom tiderna. Den som behärskar dessa två har oändliga möjligheter i sina händer. 

FAMILJE­BUSHCRAFT

Längd: 1 dag

Välkommen till en dags familjevänlig bushcrafting runt brasan på Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Vi berör eldkunskap och fältmässigt slöjdande i trä. Kursen har ingen åldersgräns och vi anpassar nivån efter dina behov.

FAMILJE­EXPEDITION

Längd: 3 dagar

I samarbete med Kolarbyn Eco-Lodge erbjuder vi en tre dagar lång familjeupplevelse där ni får uppleva Bergslagens underbara natur samt prova på grunderna inom Bushcraft.

Grundkurs Överlevnad

Längd: 3 dagar

Extrem överlevnad i skogsmiljö handlar i grunden om förberedelser, psykologi, fysiologi och tekniker. I Jonas Vildmark Bushcraftcenters skog Hälsingland får du genom denna tredagarskurs möjlighet att under ordnade former testa dina gränser både psykiskt och fysiskt samtidigt som du får öva upp dina tekniker rörande eld, vatten och skydd.

    Foto: Marcus Jonson

Bushcraft & Överlevnad
i Kolarbyn

Längd: 3 dagar

I samarbete med Kolarbyn Eco-Lodge erbjuder vi en 3-dagars upplevelse och kurs där grunderna i de två ämnena Bushcraft och Överlevnad definieras och gås igenom, både i teori och praktik, ute i de djupa Bergslagsskogarna. Kursen anpassas efter din nivå och du kan själv välja hur tuff du vill ha kursen.

Jägarexamen

på Jonas Vildmark Bushcraftenter – 5 dagar intensiv

Längd: 5 dagar

Jonas Vildmark Bushcraftcenter erbjuder en unik jägautbildning genom att väva in bushcraftkunskap i de svenska jägarförbundens (Svenska Jägareförbundet och Jägarnas Riksförbund) ordinarie kursplaner. Med förbundens kurslitteratur som utgångspunkt erbjuds Jonas Vildmarks Jägarutbildning som en femdagars intensivkurs.

Utbildningen hålls på Jonas Vildmarks Bushcraftcenter i det vackra Bergslagens Riddarhyttan med omnejd och avslutas med en komplett examinering.

Jägarexamen

på Färna Herrgård & Spa

Längd: 4 dagar

I samarbete med Färna Herrgård & Spa erbjuder vi en fyra dagar lång intensivkurs för Jägarexamen.

Efter egenstudier i de svenska jaktförbundens kurslitteratur träffas vi under innehållsrika dagar på Färna Herrgård för att förbereda oss inför examinering till Jägarexamen. Du äter gott och sover skönt på herrgården, medans teori och praktik blandas i det natursköna Bergslagen. Din vistelse avslutas med en komplett examinering.

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

info@jonasvildmark.com

Jonas +46 70 620 51 66
Therese +46 73 270 61 24

Jonas Vildmark Bushcraftcenter
c/o Landolsi
Lienshyttans Herrgård
Hyttvägen 1
730 91 Riddarhyttan

På Jonas Vildmark Bushcraftcenter brinner vi för kunskapen om det mer rustika friluftslivet. Vi erbjuder kurser, event och konferens med fokus på Bushcraft, Överlevnad och Jägarexamen. Varmt välkommen att följa med oss längre in i naturen!

Om inget annat anges är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras på Jonas Vildmark Bushcraftcenters hemsida skapat och ägs av Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark Bushcraftcenter omnämnas.

Copyright © 2008-2019 Jonas Vildmark Bushcraftcenter